Hlavní obsah

Nikam neletíte, oznámili fanouškům Maroka na letišti. Katar se jejich nájezdu bojí

Stovky marockých fotbalových fanoušků se kvůli zrušeným letům nedostaly do Kataru na dnešní semifinále mistrovství světa proti Francii. Marocké aerolinky ze zrušení několika slibovaných mimořádných letů viní katarskou stranu.

Experti hodnotí šance týmů před semifinále Francie - Maroko. Příspěvek z pořadu Přímák EXTRA.Video: Sport.cz

 
Článek

Národní dopravce Royal Air Maroc slíbil po historickém postupu fotbalistů do semifinále, že pro fanoušky vypraví třicet speciálních letů. Nakonec jich podle agentury Reuters bylo v plánu prostřednictvím aerolinek Qatar Airways čtrnáct a směr Dauhá se ve skutečnosti vydalo jen sedm letadel.

"Na základě nejnovějších restrikcí vydaných katarskými úřady musí Royal Air Maroc s lítostí informovat klienty o zrušení jejich letů operovaných Qatar Airways," uvedly marocké aerolinky v e-mailu.

Podle zdrojů Reuters souvisí zrušení letů s předchozími incidenty, kdy do Dauhá přiletělo množství fanoušků bez vstupenek. Maročané se před minulými duely několikrát střetli s policií, poté co ke stadionům dorazily tisíce lidí bez lístků a snažily se dostal dovnitř.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih čtvrtfinálového utkání MS Maroko - PortugalskoVideo: Česká televize

Maroko je prvním semifinalistou MS z Afriky a arabského světa v historii. Dnešní souboj o finále je o to pikantnější, že Maroko je bývalou francouzskou kolonií a nezávislost získalo v roce 1956. Ve Francii žije početná marocká menšina, podle posledních odhadů přes milion lidí.

Reklama