Hlavní obsah

Obrovskou radost vystřídal pláč. Střelkyni rozhodujícího gólu mistrovství světa před zápasem zemřel otec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vše se zdálo zalité sluncem. Kapitánka Španělek Olga Carmonová si ve finále mistrovství světa připsala druhou reprezentační branku, ta navíc byla trefou vítěznou a třiadvacetiletá fotbalistka tak dovedla svou zemi ke zlatým medailím. Pár hodin po finále se však dozvěděla o rodinné tragédii a slzy štěstí vystřídaly slzy smutku.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Olga Carmonová dovedla Španělsko k titulu mistryň světa, ještě však netušila, co se před finále stalo.

Článek

Byl to den na který hráčka Realu Madrid nikdy nezapomene. Nejprve se stala národní hrdinkou, když přízemní křižnou ranou v 29. minutě vstřelila první branku ve finále mistrovství světa žen proti Anglii. Jak se ukázalo v dalším průběhu zápasu, gól to byl jediný, a tedy i vítězný.

Carmonová životní trefu slavila emotivně, vytáhla si dres, a na triku, které měla pod ním, ukázala nápis „Merchi". Vzkaz byl věnován matce kamaráda, která nedávno zemřela. Kdyby jenom obránkyně věděla, co se stalo v jejím rodinném kruhu, přidala by ještě další a emotivnější sdělení.

Až několik hodin potom, co kapitánka Španělska zvedla pohár pro mistryně světa nad hlavu se dozvěděla, že jí zemřel otec. Ten zesnul ještě před úvodním hvizdem nedělního finále, rodina se to však rozhodla Carmonové neříct, aby se mohla plně soustředit na životní zápas.

Když se o smutné zprávě dozvěděla odchovankyně Sevilly, přidala emotivní tweet. „A aniž bych to věděla, měla jsem svou hvězdu ještě před začátkem zápasu. Vím, že jsi mi dal sílu dosáhnout něčeho jedinečného, vím, že jsi mě dnes večer sledoval a že jsi na mě hrdý. Odpočívej v pokoji, tati," napsala na sociální síť.

Reklama