Hlavní obsah

Opora Senegalu Mané přijde kvůli zranění o start na MS

Senegalský fotbalista Sadio Mané přijde podle francouzského listu L'Équipe o start na mistrovství světa. Hvězda Bayernu Mnichov nedohrála úterní zápas německé ligy s Brémami a podle dnešních informací ho zranění šlachy vyřadí ze hry na několik týdnů. Dvojnásobný držitel ocenění pro nejlepšího fotbalistu Afriky nebude k dispozici národnímu týmu pro šampionát, který v Kataru začne za necelé dva týdny.

Foto: Andreas Gebert, Reuters

Sadio Mané (17) z Bayernu a Raoul Bellanova z Interu Milán.

Článek

Trenér senegalské reprezentace Aliou Cissé by měl šestadvacetičlennou nominaci na finálový turnaj MS oznámit v pátek. Absence Maného, jenž národní tým dovedl na začátku roku k africkému titulu, by byla velkou ranou. Senegal se ve skupině na úvod utká 21. listopadu s Nizozemskem, poté ho čeká ještě domácí Katar a Ekvádor.

Sané odstoupil ze zápasu s Brémami, který nakonec Bayern vyhrál 6:1, po necelých 20 minutách hry poté, co schytal ránu do holeně.

Podle původního prohlášení asistenta trenéra Dina Toppmöllera nebylo zranění vážné a Saného start na šampionátu neměl být ohrožen. Vyšetření ale odhalila větší problémy.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články