Hlavní obsah

Pět absencí! Francie hlásí před finále s Argentinou výrazné oslabení

Vypadá to, že trenér Didier Deschamps si bude muset svou sestavu pro finále MS ještě pořádně promyslet. V pátek, 48 hodin před dnem D, vyšla v zahraničních médiích zpráva, že až pět hráčů vynechalo z nejrůznějších důvodů trénink Francie. Mezi pětici nepřítomných patřila stoperská dvojice Raphaël Varane a Ibrahima Konaté, levý bek Theo Hernández, záložník Aurélien Tchouaméni a křídelník Kingsley Coman.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Francouzský národní tým trénuje před finále MS.

Článek

Ve francouzském výběru řádí virus. Dle informací novinářů pohybujících se v okolí národního týmu Les Bleus se od semifinálového duelu s Marokem nakazili až tři hráči. Týká se to Varana a Konatého, kteří nastoupili proti Afričanům v základu, a také Comana, jenž naskakoval pouze ze střídačky.

To ale není všechno. Dva další reprezentanty trápí zranění. Tchouaméni si poranil kyčel, zatímco mladšího z bratrů Hernándezů, Thea, bolelo po srážce s marockým útočníkem Sofianem Boufalem koleno, a tak se příprav na finále rovněž nezúčastnil.

Oproti tomu Argentina žádné problémy doposud nenahlásila. Ba naopak. Svěřence Lionela Scaloniho přiletěli podpořit hráči, jež se na šampionát nedostali, jako například forvardi Joaquin Correa a Nico González. S Albicelestes nadále zůstává i nyní již bývalý fotbalista Sergio Agüero, který údajně s týmem dokonce přespává.

Závěrečný duel Mistrovství světa 2022 v Kataru vypukne v neděli v 16:00.

Reklama