Hlavní obsah

Podle trenéra Deschampse není Benzemův start na MS na pořadu dne

Aktualizováno

Start francouzského útočníka Karima Benzemy po zranění stehenního svalu na fotbalovém mistrovství světa není podle reprezentačního trenéra Didiera Deschampse na pořadu dne. Podle informací španělských médií by se sice měl držitel Zlatého míče už ve čtvrtek vrátit k tréninku, francouzská agentura AFP ale informovala, že v úterý zahájil týdenní dovolenou na ostrově Réunion.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Francie - DánskoVideo: Česká televize

 
Článek

Deschamps se na dnešní tiskové konferenci nechtěl ke spekulacím o Benzemovi vyjadřovat. "Mluvil jsem s Karimem při jeho odjezdu, všichni znáte jeho situaci a časový rámec, kdy se má zotavit. Tohle nejsou věci, které mě teď zaměstnávají, starám se o hráče, kteří jsou tady," řekl Deschamps.

Kanonýr Realu Madrid se zranil 19. listopadu při tréninku v dějišti MS a zprávy hovořily o natržení stehenního svalu s odhadovanou dobou léčby na tři týdny. Francouzský tým už na jeho místo nikoho dodatečně nenominoval, Benzema tak stále figuruje na šestadvacetičlenné soupisce. Teoreticky by proto stále mohl na turnaji nastoupit, pokud by byl fit.

Šampionát v Kataru pokračuje do 18. prosince a obhájci titulu už mají jistý postup ze skupiny do vyřazovacích bojů. Ve středu čeká Francii závěrečný zápas ve skupině proti Tunisku, osmifinále je na programu 4. prosince.

Reklama