Hlavní obsah

Ztráta Benzemy je obrovská rána, která může Francii semknout. Snad bude zářit Mbappé, tuší experti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je vůbec reálné nahradit nejlepšího hráče světa? Právě tuto otázku řeší před mistrovstvím světa v Kataru Francie, které několik dnů před prvním utkáním proti Austrálii vypadl z kádru zraněný Karim Benzema, poslední držitel Zlatého míče a útočná hvězda Realu Madrid.

Francie na MS bez řady opor. Příspěvek z pořadu PŘÍMÁK EXTRAVideo: Sport.cz

 
Článek

Čtyřiatřicetiletý útočník měl zdravotní potíže od října a vinou zranění nedokončil sobotní trénink v dějišti turnaje. „Karim Benzema nebude v Kataru startovat. Poté, co si natrhl čtyřhlavý sval stehenní na levé noze, musel účast na šampionátu vzdát," oznámila nakonec v sobotu večer Francouzská fotbalová federace.

Jeden z favoritů turnaje tak přišel o další oporu. Už dříve kvůli zranění vypadli záložníci Paul Pogba z Juventusu a N'Golo Kanté z Chelsea či útočník Lipska a aktuálně nejlepší střelec německé bundesligy Christopher Nkunku.

„Bude to těžké, chybí nám spousta zkušených hráčů. Kante je hráč, jenž dokáže běhat úplně všude. Máme mnoho starostí, ale pořád zbývá úžasný kádr. Doufám, že Kylian Mbappé z PSG bude na šampionátu zářit. Největším nepřítelem si jsme sami, tým máme nejlepší," tvrdí Patrice Evra, bývalý obránce Manchesteru United či francouzské reprezentace a v současnosti expert stanice Sky Sports.

Největší hvězdy fotbalového MS? Příspěvek z pořadu PŘÍMÁK EXTRAVideo: Sport.cz

Další expert Sky Sports a někdejší irský reprezentant Clinton Morrison souhlasí, že útočná síla v podobě Mbappého, Oliviera Girouda nebo Antoinea Griezmann je i tak nadprůměrná. Francie má podle něj stále šanci uspět, i když ne tak velkou, jako tomu bylo ještě před několika týdny.

„Podobná ztráta může tým někdy semknout. Spousta lidí teď bude Francii odepisovat s tím, že jim chybí čtyři nebo pět hvězdných hráčů. Ale rozhodně, přijít o Karima Benzemu je obrovská rána. Pro mě byl spolu s Harrym Kanem z Anglie kandidátem na nejlepšího střelce mistrovství," prohlásil Morrison.

Záznam: MS v KataruVideo: Sport.cz

Benzema přijde o druhé MS za sebou. V roce 2014 byl v nejlepším týmu, ale před čtyřmi lety při zisku titulu chyběl, neboť byl vyřazen z reprezentace kvůli podílu na vydírání spoluhráče Mathieuho Valbueny.

Sám útočník chtěl v Kataru moc startovat. „Nikdy v životě jsem nic nevzdal, ale teď jsem musel myslet na tým, což jsem dělal vždycky. Rozum mi řekl, abych přenechal místo někomu, kdo bude schopen pomoci našemu mužstvu k tomu, aby prožilo skvělé mistrovství světa," napsal na Instagramu Benzema, jenž od svého loňského návratu do reprezentace po šesti letech vstřelil v 16 utkáních 10 gólů.

Kouč Deschamps má navzdory nemalým komplikacím ve svůj výběr stále plnou důvěru. „Uděláme vše pro to, abychom se s novou výzvou vyrovnali," hlásí odhodlaně s tím, že místo Benzemy už žádného náhradníka povolávat nebude. „Les Bleus" začínají v úterý proti Austrálii, ve skupině D je ještě čekají duely s Dánskem a Tuniskem.

Reklama