Hlavní obsah

Pohroma pro Francii! Benzemu zranění z tréninku vyřadilo z MS

Aktualizováno

Šok pro úřadující mistry světa jen pár hodin před začátkem cesty za obhajobou! Držitel Zlatého míče Karim Benzema a jedna z klíčových postav týmu Les Bleus přijde vinou zranění stehenního svalu ze sobotního tréninku o celý šampionát.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Karim Benzema na tréninku francouzské reprezentaceVideo: sntv

 
Článek

Útočník Realu Madrid měl svalové potíže od října a francouzský realizační tým se jej snažil postupně dostat do zápasového módu. Při první plné tréninkové zátěži v Kataru ale sval v sobotu nevydržel. Možnost, že by Benzema mohl přijít pouze o úterní úvodní duel s Austrálií, následně vyloučil detailní sken v nemocnici v Dauhá.

"Karim Benzema je nucen vzdát svou účast na mistrovství světa. Celý tým sdílí jeho smutek a přeje mu brzké uzdravení," uvedla francouzská reprezentace v prohlášení na sociálních sítích. "Mám zásadu nevzdávat se. Ale v tuto chvíli musím myslet na tým a uvolním místo někomu, kdo může pomoci k úspěšnému vystoupení na šampionátu. Děkuji všem za podporu a slova útěchy," doplnil francouzský forvard na svém Instagramu. Kouč Didier Deschamps ale náhradníka za zraněného kanonýra povolávat nebude.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Karim Benzema (@karimbenzema)

Čtyřiatřicetiletý Benzema, jenž v minulé sezoně nastřílel za Real 44 gólů ve 46 zápasech, tak přijde o druhý světový šampionát za sebou. Na MS 2014 byl nejlepším francouzským střelcem, ale před čtyřmi lety při zisku titulu chyběl, neboť byl vyřazen z reprezentace kvůli podílu na vydírání spoluhráče Mathieuho Valbueny.

Úřadující šampioni Francouzi, kterým kvůli zranění chybí také opory Paul Pogba, N'Golo Kanté a Christopher Nkunku, vstoupí do šampionátu úterním zápasem proti Austrálii. Ve skupině D mají také Dánsko a Tunisko.

Reklama