Hlavní obsah

Problém pro hvězdnou Brazílii? Neymar vyhrožuje, že nepojede do Uruguaye

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po pátečním zklamání z remízy s Venezuelou, zažije Brazílie ve středu v noci možná další. Největší hvězda její reprezentace, Neymar, vyhrožuje, že s týmem neodcestuje na kvalifikační duel do Uruguaye. Hlavní díl viny přitom nenese nikdo ze spoluhráčů, či realizačního týmu, nýbrž jeden z fanoušků Kanárků.

Foto: Bruna Prado, ČTK/AP

Největší brazilská hvězda Neymar vyhrožuje, že neodcestuje s týmem do Uruguaye

Článek

Co se vlastně stalo? Očividně podrážděný třicetiletý fotbalista odcházel po zápase do šaten, když po něm někdo těsně před vstupem do tunelu hodil sáček popcornu. Divák se trefil tak „dobře“, že zasáhl hráče al- Hilálu přímo do hlavy. To horkokrevného Neymara nenechalo chladným a začal směrem, odkud popcorn přilétl cosi křičet a divoce gestikulovat, nakonec se sám hráč po pár vteřinách ztratil v útrobách stadionu.

Důvody, proč byl Neymar po zápase v špatném rozmaru byly především dva. Tím prvním a hlavním byla nečekaná domácí ztráta s jasným outsiderem, Venezuelou. I když se Brazílii příliš herně nedařilo, vypadalo to, že zápas dovede do vítězného konce, ještě v 84. minutě vedla 1:0, na gólu Gabriela se asistencí podílel právě Neymar. Hráči Venezuely však dokázali favorita dokonale zaskočit, když se v 85. minutě parádně akrobatickým zakončením dokázal prosadit Eduard Bello, branka do konce zápasu už nepadla a překvapení bylo na světě.

No a druhý důvod Neymarovi frustrace? Potyčka a ostrá výměna názorů s bývalým hráčem Newcastlu a West Bromu Solomonem Rondonem. Když se těsně po zápase navíc potkal křídelník al- Hilálu v útrobách stadionu s prezidentem Brazilské fotbalové asociace Ednaldem Rodriguesem, mělo podle informací brazilského novináře Jose Carlose Arauja dojít k ostřejší výměně názorů. Během ní měl rodák ze Santosu prezidentovi říct, aby už nikdy nepořádal zápasy národního týmu ve městě Cuiabá.

Když si Neymar všechny tyto události sečetl, vyšlo mu z toho, že si není jistý, jestli chce s národním týmem do Uruguyae odletět. Pro Brazílii se přitom po předchozí zbytečné ztrátě jedná o veledůležitý zápas s přímým konkurentem v kvalifikaci o MS 2026. Nastoupí nakonec Neymar na Estadio Centenario v Montevideu? Odpověď se dozvíme dvě hodiny po úterní půlnoci.

Reklama