Hlavní obsah

To snad není možné! Neymara šokovaly amatérské přípravy na Ligu mistrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když v létě vyměnil pařížský PSG za al-Hilál, psalo se: Neymar vyráží na dobrodružství do Saúdské Arábie. Brazilská superstar se na nové štaci vážně nenudí, překvapení zažívá na každém rohu. Jako třeba v Íránu, kde má al-Hilál v úterý hrát zápas asijské Ligy mistrů. Podle záběrů ze sociálních sítí se povrch vypůjčeného hřiště klubu Nassaji Mazandaran chystal dost svérázným způsobem.

Foto: Wana News Agency, Reuters

Neymara a jeho al-Hilál čeká druhý zápas asijské Ligy mistrů v dost nevšedních podmínkách.

Článek

Dělníci v montérkách klečí na zemi a rukama umisťují na první pohled tenké kusy trávníku na něco, co připomíná betonové podloží. Kusem prkna ho uhladí a jedou dál. Lehce rozmazané video z Teheránu by se dalo považovat za bizarní vtípek, kdyby nešlo o přípravy na asijskou Ligu mistrů.

„To není možné,“ reagoval na síti X, dříve Twitteru, hvězdný útočník Neymar. Napůl šokovaný, napůl pobavený. Tahle historka se totiž týká jeho al-Hilálu, který má na stadionu Azadi odehrát zápas Ligy mistrů.

V prvním kole Neymar a spol. překvapivě remizovali s uzbeckým týmem Navbahor Namangan (1:1) a dá se tušit, že pořádná fuška je čeká i v úterý večer proti íránskému Nassaji Mazandaran. Ten sídlí ve městě Qaem Shahr, ovšem na Champions League jezdí do Teheránu. Al-Hilál tam v pondělí absolvoval klasický předzápasový trénink a Neymar si trávník pečlivě osahal.

V klubu z Rijádu, kde před lety trénoval Ivan Hašek, hrají i další velká jména: namátkou Kalidou Koulibaly, Rúben Neves či Aleksandar Mitrovič. V lize zatím neprohráli a hřejí se na prvním místě.

Přesto Neymarova štace v Saúdské Arábii zatím zdaleka nepřipomíná fotbalovou pohádku. Ve čtyřech zápasech se ani jednou netrefil a navíc ho přibrzdily svalové trable. Kromě toho se mluví o dusnu mezi ním a portugalským trenérem Jorgem Jesusem.

A teď Neymara čeká nevšední výzva v Íránu.

Reklama

Související témata:
  1 : 0 Dortmund - PSG 1 : 0 dohráno
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG
  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen