Hlavní obsah

Rána pro českou reprezentaci: Schick? Ve Švédsku téměř jistě ne!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká fotbalová reprezentace se velmi pravděpodobně bude muset ve Švédsku při čtvrtečním prvním dějství baráže o MS v Kataru obejít bez útočníka Patrika Schicka. Šestadvacetiletý kanonýr nebyl při nedělním utkání Leverkusenu ve Wolfsburgu ani na lavičce náhradníků. Podle klubového prohlášení stále není fit po zranění lýtka z únorového utkání v Mohuči.

Foto: Karel Felt, Právo

Útočník Patrik Schick české reprezentaci v baráži o MS 2022 s největší pravdpodobností nepomůže.

Článek

Schick se tehdy bez cizího zavinění skácel k zemi po dvaceti vteřinách druhého poločasu a trávník opouštěl v doprovodu lékaře s bolestivou grimasou. Diagnóza zněla natržený úpon lýtkového svalu. Bylo jasné, že pro potřeby reprezentace bude návrat útočníka boj s časem. Zvláště, když Leverkusen uvolnění podmínil startem v alespoň jednom utkání.

Jenže Schick postupně vynechal souboje s Bielefeldem, Bayernem, Kolínem nad Rýnem a nyní s Wolfsburgem, chyběl pochopitelně i v obou zápasech Evropské ligy proti Bergamu.

Schick hraje o budoucí angažmá. Velmi pravděpodobně v létě Leverkusen opusti. Je tak velmi nepravděpodobné, že by klub riskoval uvolněním klíčového hráče pro potřeby reprezentace. A to nejen pro čtvrteční duel ve Švédsku, ale i následný souboj buď s Polskem ve finále baráže, nebo pro přípravný duel.

Schick dosud nastřílel v sezoně dvacet branek, přitom kvůli zraněním odehrál jen dvacet utkání. I bez klíčového kanonýra Leverkusen drží v nejvyšší německé soutěži pozici garantující start v Lize mistrů.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.