Hlavní obsah

Nizozemsko - Ekvádor 1:1SESTŘIH: Ekvádor remizoval s Nizozemskem, Jihoameričané se strachují o kanonýra

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Gakpo 1 : 0
49. Valencia 1 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Nizozemska remizovali na mistrovství světa v Kataru s Ekvádorem 1:1. Oba celky vyhrály své úvodní zápasy shodně 2:0 a po druhém kole mají v čele skupiny A čtyři body a totožné skóre. Evropský tým brzy vedl po trefě ve formě hrajícího Codyho Gakpa, ale po změně stran vyrovnal Enner Valencia. Útočník Fenerbahce dal posledních šest gólů Ekvádoru na mistrovství světa, na turnaji v Kataru skóroval potřetí a vede tabulku střelců. Třiatřicetiletý kanonýr se ale zranil a utkání nedohrál.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Nizozemsko - EkvádorVideo: Česká televize

 
Článek
Fotogalerie

Nizozemsko neprohrálo ve skupinové fázi na MS už 15 zápasů po sobě, což je třetí nejdelší série v historii. O její prodloužení se budou "Oranjes" snažit v úterním zápase s Katarem, který už nemá šanci na postup. Ekvádor se v souběžně hraném duelu utká se Senegalem, jenž má jen o bod méně.

Nizozemci ve druhém utkání na turnaji vystřelili na branku pouze jednou, a to už v 6. minutě. Klaassen přenechal míč Gakpovi, který pod tlakem zakončil přesně k levé tyči a prosadil se i ve druhém startu na mistrovství světa. Ekvádor inkasoval poprvé od 30. března.

Ve 32. minutě mohl vyrovnat Valencia, který na hranici vápna odskočil od bránícího Dumfriese a pohotově vystřelil. Brankář Noppert ale jako pokus vyrazil na rohový kop.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Radost Ekvádorců překazil zdviženy ofsajdový praporekVideo: Česká televize

V poslední minutě nastavení prvního dějství se po rohu dostal ke střele Estupiňán, který sice brankáře Nizozemska překonal, gól ale nebyl uznán. Ekvádorský obránce Vernaza se aktivně zapojil do herní situace z ofsajdového postavení.

Branky se tak Ekvádor dočkal až na začátku druhé půle. Prudkou střelu Estupiňána vyrazil Noppert pouze k nohám Valencii, který pohotově dorazil míč do sítě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Gonzalo Plata z Ekvádoru trefil břevnoVideo: Česká televize

Ekvádor byl v zápase aktivnější, svěřenci argentinského trenéra Alfara vystřelili čtrnáctkrát, Nizozemci pouze dvakrát, což je nejmenší počet střel evropského celku na mistrovství světa od roku 1966. Jihoamerický tým mohl dokonat obrat v 58. minutě, kdy Valenciovu střelu nejprve zblokoval obránce, míč se poté odrazil k Platovi, jehož rána ale skončila pouze na břevně.

Mistrovství světa ve fotbale - skupina A (Dauhá, stadion Chalífův mezinárodní):
Nizozemsko - Ekvádor 1:1 (1:0)
Branky: 6. Gakpo - 49. Valencia. Rozhodčí: Ghurbal - Džurárí, Atčialí (všichni Alž.) - Evans (video, Austr.). ŽK: Méndez (Ekv.). Diváci: 44.833.
Nizozemsko: Noppert - Timber, Van Dijk, Aké - Dumfries, Koopmeiners (80. De Roon), De Jong, Blind - Klaassen (69. Berguis) - Bergwijn (46. Depay), Gakpo (79. Weghorst). Trenér: Van Gaal.
Ekvádor: Galíndez - Porozo, Torres, Hincapié - Ángelo Preciado, Méndez, Caicedo, Estupiňán - Plata (90. Ibarra), Estrada (74. Sarmiento), Valencia (90. Rodríguez). Trenér: Alfaro.

Reklama