Hlavní obsah

Šílenství u lavičky. Ronaldovy grimasy a strnulá Georgina v hledišti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z té role Cristiano Ronaldo zjevně nebyl nadšený. Ale pro fotografy na MS v Kataru to byl doslova šlágr, když se hvězdný Portugalec objevil jen mezi náhradníky pro osmifinále se Švýcarskem. Lavička při hymně byla v obležení, zatímco týmů na ploše si všímalo jen pár fotoreportérů. Zaskočený trenér Fernando Santos se dokonce některé snažil usměrňovat, ale příliš se mu to nedařilo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih osmifinálového utkání MS Portugalsko - ŠvýcarskoVideo: Česká televize

 
Článek
Fotogalerie

Koučem tentokráte opomenutá hvězda byla středem pozornosti i během zápasu. Jak snáší nezvyklou roli v důležitém zápase? Jak slaví góly? Tak zněly zásadní otázky.

Ronaldovi zjevně nebylo po chuti, že zůstal na lavičce ´z taktických důvodů´, jak uvedl kouč.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih osmifinálového utkání MS Maroko - ŠpanělskoVideo: Česká televize

Jeho výrazy ve tváři obletěly svět možná více než třeba i ty nejvýstavnější kousky jeho spoluhráčů na hřišti.

Foto: Peter Cziborra, Reuters

Fotografové u lavičky zachycují Cristiana Ronalda mezi náhradníky.

Tolik snímků z lavičky náhradníků během jednoho zápasu možná nebylo pořízeno snad v celé historii sportovní fotožurnalistiky.

Poněkud zaskočeně v hledišti vypadala i fotografy rovněž zachycená Ronaldova partnerka Georgina.

Do hry hvězdu trenér poslal až v 73. minutě. Goncalo Ramos, který jej nahradil v základu, se do té doby blýskl hattrickem.

Santos se rozhodl Ronalda nenasadit poté, co se mu nelíbila hráčova podrážděná reakce na střídání v závěrečném duelu skupiny při porážce 1:2 s Koreou.

Historicky nejlepší reprezentační střelec se 118 brankami na velkém mezinárodním turnaji chyběl v základní sestavě Portugalska poprvé od roku 2008.

Spekulovalo se, že se urazil. Ronaldo vůbec prochází složitým údobím, před pár dny oficiálně skončil v Manchesteru United, čeká se na potvrzení jeho dalšího angažmá v Saúdské Arábii.

Kouč Portugalska ale situaci nijak dramaticky nevidí. "Mezi mnou a kapitánem není žádný problém. Jsme přátelé už mnoho let. Mluvili jsme spolu před zápasem a moje rozhodnutí akceptoval. To, co se stalo po Koreji, jsme si vysvětlili. Cristiano ukázal, že je příkladným kapitánem národního týmu," řekl Santos novinářům.

I podle nově objeveného střelce Ramose se Ronaldo stále chová jako správný lídr. "Mluvil se mnou i s každým v týmu. Je to náš kapitán a vždycky se snaží pomoci," pravil Ramos. "Ronaldo je šťastný a maximálně koncentrovaný. Ví, že nejdůležitější věcí je reprezentace," dodal stoper Pepe.

Reklama