Hlavní obsah

Sláva Messimu! Promiň, Diego, píše argentinský tisk

Lionel Messi končí na mistrovství světa tak, jak si zaslouží, není pochyb, že je nejlepší fotbalista na světě, shodují se po dnešním dramatickém finále argentinské, brazilské či španělské deníky. Vyzdvihly zejména Messiho hru v jeho zřejmě posledním zápase na světových šampionátech a zápas označily za infarktový a nezapomenutelný.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih finálového utkání MS Argentina - FrancieVideo: Česká televize

 
Článek

"Spravedlivý Bůh dal Messimu trofej, kterou si zaslouží," zhodnotil závěr katarského šampionátu argentinský deník Clarín. "Není pochyb, je nejlepší na světě," dodal deník s odkazem na kapitána argentinské reprezentace a finále označil za nejbláznivější, a zároveň nejúžasnější finále v historii.

"Sláva bohu! Sláva Messimu! Messi se dnes stal nejlepším hráčem historie, promiň, Diego," napsal argentinský sportovní deník Olé s omluvou legendárnímu Diegu Maradonovi. I podle něj si Messi triumf více než zasloužil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Lionel Messi dostal Argentinu v prodloužení do vedeníVideo: Česká televize

Rovněž server brazilského deníku Folha de Sao Palo označil za vítěze šampionátu argentinského kapitána. "Messi zářil a Argentina je potřetí mistrem, po dramatickém zápase," napsal portugalský deník Bola.

"Nejnapínavější finále v historii dosadilo na trůn Messiho," napsal španělský deník El País, který Messiho označil za skvělého a jedinečného fotbalistu. "Protože je jedinečný, kdo takto září v 35 letech".

"Messi je šampionem, Bůh konečně napravil chybu," napsal argentinský server Infobae, podle něhož je Messi nejlepším hráčem světa už 15 let.

Argentinský deník La Nación rovněž označil dnešní finále za nejlepší v historii. "Messiho tým získal místo ve fotbalovém nebi," napsal list.

Reklama