Hlavní obsah

Španělská ministryně nařkla šéfa fotbalového svazu ze sexuálního násilí během předávání medailí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalistky Španělska si v nedělním finále mistrovství světa poradily s Angličankami 1:0 a mohly se tak radovat z historického úspěchu. Jedním z lidí, kteří fotbalistkám předávali zlaté medaile byl předseda španělského fotbalového svazu a právě styl, kterým pogratuloval jedné z hráček byl poměrně dost zvláštní.

Foto: Mark Baker, ČTK/AP

Předseda španělského fotbalového svazu Luis Rubiales objímá jednu z hráček

Článek

Obraz, který všichni důvěrně známe, funkcionář potřese sportovkyni rukou a dá jí pusu na tvář. Když ale přišla na řadu útočnice Jenifer Hermosová musela být z chování předsedy svazu Luise Rubialese hodně zaskočená.

Pětačtyřicetiletý bafuňář se nechal unést a místo polibku na tvář objal Hermosovou a dal ji pusu na rty, celou situaci ještě jednou zopakoval. Samotná hráčka se pak v živém vysílání vyjádřila, že jí situace nebyla vůbec příjemná. Sám předseda pak označil své kritiky za hlupáky.

K celé situaci se vyjádřila i španělská ministryně pro rovnost Irene Monterová. „Člověk by neměl předpokládat, že políbit někoho bez souhlasu je něco, co se prostě dělá," napsala Monterová na sociální síti X, dříve twitter. „Je to forma sexuálního násilí, kterou my ženy trpíme každý den, která byla dosud neviditelná, a kterou ale nesmíme přijmout za normu," dodala pětatřicetiletá politička. „Důležitý je souhlas. Jen ano je ano," zdůraznila.

Reklama

Související témata: