Hlavní obsah

Spasitel Messi zařídil Argentině první výhru. Tohle jsme přesně potřebovali, věděl maličký kouzelník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krátký švih levačkou, balon v dolním rohu mexické svatyně a nezastavitelná erupce radosti. Lionel Messi opět ukázal, proč jej mnozí považují za nejlepšího fotbalistu všech dob. Favorizovaná Argentina se proti houževnatě bránícím Mexičanům hodinu hry trápila, pak ji ale zachránila branka z kopaček jejího kapitána. Messi navíc asistoval i u druhého gólu utkání, Argentinci tak nakonec porazili Mexiko 2:0 a ve středu je proti Polsku čeká souboj o postup do osmifinále. „Bylo nám jasné, že dnes potřebujeme zabrat,“ neskrýval úlevu sedminásobný držitel Zlatého míče.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Lionel Messi nasměroval Argentinu k výhře nad MexikemVideo: Česká televize

 
Článek

Argentina si s Mexičany, kteří odehráli celé utkání v hlubokém obranném bloku, dlouho nevěděla rady a šancí si tvořila pramálo. Messiho utažená pumelice zpoza vápna, na kterou neměl šanci dosáhnout ani fantom světových šampionátů Guillermo Ochoa, jim ale dodala tolik potřebný klid, o který přišli předchozí překvapivou porážkou se Saúdskou Arábií. „První zápas nás stál hodně sil. Věděli jsme ale, že tentokráte již jednoduše musíme vyhrát," uvědomoval si Messi fakt, že případná porážka by znamenala ztrátu nadějí na vyřazovací boje.

Ani tříbodový zisk z duelu s Mexikem ale neznamená, že by Argentinci již mohli přemýšlet o případném osmifinálovém soupeři. Pro jistotu postupu totiž musí zvládnout i následující duel, v němž je čeká Polsko v čele s kanonýrem Robertem Lewandowskim, kouč Lionel Scaloni se proto rozhodně nevznáší myšlenkami v oblacích. „Oslavovat nebudu, ještě je před námi spoustu práce. Navíc nás čeká velice těžký soupeř," krotil nadšení 44letý benjamínek mezi trenéry.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Argentina - MexikoVideo: Česká televize

I ten ale vyzdvihoval do nebes Messiho a jeho skvělý výkon. „Soustředíme se sice na týmovou hru, ale naštěstí máme i Lea. Je jednoduše geniální," chválil Scaloni kouzelníka s desítkou na zádech, s nímž na Mistrovství světa v roce 2006 dokonce nastoupil bok po boku jako hráč. V tu dobu 19letý Messi teprve sbíral první zkušenosti z velké reprezentační akce, nyní je z něj ikona světové kopané, na kterou spoléhají desítky milionů Argentinců.

Reklama