Hlavní obsah

Trest za vyřazení? Povinný přátelák! Fotbalisté budou hrát dál i v případě porážky ve Švédsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zpráva, která po pravdě postrádá logiku. Vyřazení a zklamaní si ještě pojedou zakopat přátelák. Povinně. Česká fotbalová reprezentace se chystá na baráž o postup na mistrovství světa 2022. Ve čtvrtek 24. března nastoupí ve Švédsku. Vítěz bude hrát v úterý 29. března finále skupiny v Polsku, poražený ve stejném termínu přípravné utkání proti vítězi z utkání Wales - Rakousko.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Connor Roberts (14) z Walesu a český obránce Filip Novák. Opakování nedávného vzájemného duelu bude pro český tým černou můrou...

Článek

Jen si to představte. Vypadnete, přijdete o poslední šance zahrát si na světovém šampionátu. Pak byste nejraději rychle odfrčeli domů na všechno zapomenout a nachystat se na závěr klubové sezony.

Jenže všechno bude jinak. Kdo barážový duel ve Švédsku nezvládne, bude nucen ještě sehrát přátelský duel. Buď v Rakousku, nebo až ve Walesu.

Dostane se Jan Kuchta z Ruska na sraz reprezentace? Pustí ho Lokomotiv Moskva?

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

Wales a Rakousko tvoří semifinálovou dvojici v jiné barážové skupině. V ní FIFA a UEFA odložily finále kvůli situaci na Ukrajině (další účastník skupiny) na červen, takže se druhý březnový reprezentační termín pro týmy v této skupině uvolnil.

Právě z důvodu, že jde o oficiální termín pro reprezentační zápasy, mají jednotlivé týmy povinnost přípravné zápasy odehrát...

Češi se s Walesem utkali již v základní skupině kvalifikace. Případná repríza vzájemného zápasu by pro národní tým byla krušnou dohrou případného nezdaru ve Švédsku.

Polsko mělo hrát v semifinále s Ruskem, které však bylo kvůli invazi na Ukrajinu vyloučeno. A aby se Lewandowski a spol. nachystali, dohodli si na 24. března přípravný duel se Skotskem, jehož barážový duel s Ukrajinou byl odložen až na červen.

Poláci chtěli nastoupit doma, s čímž ovšem Skotové nesouhlasili. Dějištěm zápasu tak bude Glasgow, skotský svaz uhradí soupeři letenky a ubytování.

Příprava Poláků na rozhodující bitvu je pochopitelná, povinnost vzít na sebe roli sparingpartnera bezprostředně po vyřazení nikoliv...

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články