Hlavní obsah

Ukrajinští fotbalisté si před finále baráže o MS vyvěsí v kabině vlajku z fronty

Ukrajinští fotbalisté budou hrát dnešní finále baráže o postup na mistrovství světa s Walesem pod skutečnou bojovou zástavou. V kabině v Cardiffu si vyvěsí vlajku, kterou dostali od vojáků z fronty.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Ukrajinská jedenáctka před zápasem se Skotskem.

Článek

Ukrajina v semifinále porazila 3:1 Skotsko a trenér Oleksandr Petrakov věnoval výhru všem, kteří doma bojují proti ruské invazi. "Já osobně ale nejsem v kontaktu s žádnými vojáky," přidal na předzápasové tiskové konferenci.

"Ale hráči si s některými píšou a také od nich dostali vlajku z fronty. Pověsíme si ji tady v šatně," uvedl Petrakov. "Ale bez ohledu na okolnosti chceme myslet jen na zápas," citovala kouče agentura Reuters.

Ukrajina se může na mistrovství světa, které se uskuteční na podzim v Kataru, dostat teprve podruhé, poprvé si na šampionátu zahrála v roce 2006. Wales se na mistrovství představil pouze v roce 1958.

"Samozřejmě nečekám, že by nám Wales výhru daroval nebo nějaké neférové vítězství. Pro nás je to nejdůležitější zápas v životě, moc si přejeme vyhrát a uděláme pro to maximum, ale sport je sport," řekl Petrakov.

Reklama

Související témata: