Hlavní obsah

Válka nám trhá srdce. Když ale Ukrajinu porazíme, omlouvat se nebudu, tvrdí hvězda Walesu

Nebudeme mít slitování. Hvězdný Gareth Bale poslal soupeři z Ukrajiny jasný vzkaz před nedělním klíčovým duelem o postup na letošní fotbalové MS v Kataru. Tahoun reprezentace Walesu jedním dechem ale také přiznal, že mu válečný konflikt na Ukrajině trhá srdce. „Chceme na mistrovství světa, takže když je porazíme, omlouvat se nebudeme," řekl Bale. Zápas má výkop v 18:00.

Foto: John Sibley, Reuters

Kapitán Walesu Gareth Bale během tréninku reprezentace.

Článek

Kapitán Walesu Bale tvrdí, že hrůzy, které se momentálně dějí na Ukrajině, nemohou mít na dění na trávníku vliv. „Je to fotbal, soutěžní zápas a my chceme postoupit. Možná to zní pro někoho hrozně, ale pokud vyhrajeme, nebudeme se nikomu omlouvat," zopakoval před nedělní bitvou Bale.

„Každý na světě myslí na Ukrajinu, lidem to trhá srdce, když vidí, co se tam děje, víme, co by pro ně sportovní úspěch znamenal, ale i my chceme na mistrovství světa. A chceme potěšit naše fanoušky," doplnil.

Dvaatřicetiletý Bale dal přitom v ukrajinském Kyjevě možná nejdůležitější góly své kariéry, a to ve finále Ligy mistrů v roce 2018. Třeba i kvůli tomu zasáhly fotbalistu válečné scény z Ukrajiny více. „Když všechno vidíte, uvědomíte si, že na těch místech jste také byli. Číst zprávy a vidět obrázky z těch míst je srdcervoucí," konstatoval.

Ukrajinský záložník Oleksandr Karavajev před zápasem řekl, že jeho rodina nebude moci sledovat zápas. „Doma nefunguje internet, posíláme si jen zprávy. Ale je jasné, že tohle je sport a my od Walesu nečekáme žádné dárky," prohlásil fotbalista.

Reklama

Související témata: