Hlavní obsah

Úřadující mistři Evropy z Itálie se mohou po fiasku v baráži ještě představit na světovém šampionátu

Fotbalisté Severní Makedonie před týdnem senzačně vyřadili úřadující mistry Evropy z Itálie z bojů o účast na letošním mistrovství světa v Kataru, když v baráži zvítězili 1:0. Italové tak budou chybět na druhém světovém šampionátu v řadě. Nyní jim však svitla malá naděje na to, že se do emirátu přeci jen podívají.

Foto: Antonio Calanni, ČTK/AP

Zdrcení fotbalisté Itálie po barážové prohře se Severní Makedonií.

Článek

Football Italia totiž přišel se zajímavou informací, když tvrdí, že Italové by se na světový šampionát do Kataru mohli dodatečně kvalifikovat díky případné diskvalifikaci Íránu. Ten si v úterním zápase s Libanonem (vítězství 2:0) sice zajistil první místo v kvalifikační tabulce, ale pokud by se spekulace potvrdily, o účast by přišel.

Írán totiž prý zakázal dvěma tisícům žen vstup na stadion, i když měly platnou vstupenku. FIFA už jej v minulosti upozorňovala, aby se podobná situace neopakovala, leč marně. Vzhledem k tomu, že se jedná o opakovaný přestupek, mohl by být Írán diskvalifikován a jeho místo by mohla zaujmout země s nejvyšším koeficientem, což je v tomto případě Itálie.

Člen Íránské fotbalové federace Mehrdad Seradž dokonce na Twitteru uvedl, že slyšel nějaké „znepokojivé zprávy" od FIFA a Asijské fotbalové konfederace.

Úřadující evropští šampioni a čtyřnásobní mistři světa z Itálie prohráli v barážovém utkání se Severní Makedonií 0:1. Ta poté podlehla Portugalsku 0:2.

Reklama