Hlavní obsah

Výjimečný zápas pro Enriqueho. S Německem hraje v den, kdy by jeho dcera slavila narozeniny

V neděli večer se celý fotbalový svět upíná ke šlágru základních skupin mistrovství světa v Kataru mezi Španělskem a Německem. Celek z Pyrenejského poloostrova se může velmi přiblížit postupu ze skupiny, pro kouče Luise Enriqueho má ale datum 27. listopadu ještě jiný a mnohem hlubší význam.

Foto: Carl Recine, Reuters

Trenér Luis Enrique sleduje dění na hřišti.

Článek

Výsledek sportovního utkání ovlivnit dokážete, jsou ale boje, kdy jste bezmocní. Své o tom ví současný kouč španělské reprezentace. Na konci srpna 2019 zemřela jeho tehdy devítiletá dcera Xana, po pětiměsíčním zápolení podlehla vzácné formě rakovině kostí.

Enrigue jí chtěl být na blízku, proto v červnu 2019 skončil u španělského národního týmu. Do funkce se ale vrátil a momentálně vede svůj výběr na MS v Kataru.

„Dnes nehrajeme jen proti Německu. Dnes je také velmi zvláštní den, protože Xanita by měla 13 let. Lásko, ať jsi kdekoli, měj se krásně. Milujeme tě," řekl 52letý kouč v neděli ráno v příspěvku na Instagramu.

Vzpomněla si také druhá Enriqueho dcera Sira, mimo jiné přítelkyně reprezentačního útočníka Ferrana Torrese. „Všechno nejlepší k narozeninám, princezno. Vždycky nám budeš chybět," napsala v příběhu na Instagramu a přidala obrázek, kde je se svou sestrou na paddleboardu. Další snímek ukazoval už jen samotnou Xanu, jak pózuje s úsměvem na pláži.

Enrigue má tak ve večerním duelu skupiny E o motivaci postaráno. Pokud Španělé Němce porazí, budou mít šest bodů a o osmifinále by je připravila jen extrémně vysoká porážka v posledním duelu proti Japonsku a k tomu by Kostarika musela rovněž velkým rozdílem porazit právě Německo.

Reklama