Hlavní obsah

PŘÍMÁK EXTRA: Přijde MS o velkého favorita? Bojím se o Německo, nezvládne to, tuší expert

Mistrovství světa v Kataru už po základních skupinách přijde o jednoho z velkých favoritů. Myslí si to tedy fotbalista Bohemians Jan Morávek, který byl hostem pátečního dílu fotbalového pořadu Přímák EXTRA. „Bojím se, že to Němci proti Španělsku nezvládnou," říká zkušený fotbalista, který dlouhá léta působil v Německu a dobře zná hráče i bundesligu. „Nepomůže jim ani to, že jsou pod ohromným mediálním tlakem," dodává.

Fotbalový pořad Přímák EXTRA s fotbalistou Bohemians Janem Morávkem a redaktorem Sport.cz Jiřím Lizcem.Video: Sport.cz

 
Článek

Šampionát v Kataru už zaznamenal několik senzací. Prohrála Argentina s hvězdným Messim, bez bodu po prvním utkání skončili právě i němečtí reprezentanti, když podlehli Japonsku 1:2, i když vedli po penaltě 1:0. „Přišel trest za aroganci, když jsem viděl, jak Antonio Rüdiger zesměšňoval soupeře. O to víc teď tu porážku dostávají Němci od médií sežrat," všímá si Morávek, jenž v Německu působil v Schalke 04, Kaiserslauternu a naposledy v Augsburgu.

Celou řadu fotbalistů, kteří na mistrovství světa nastupují, Morávek díky působení v bundeslize dobře zná. „Když jsem do Německa přišel, tak mi s aklimatizací pomáhal třeba Manuel Neuer," vzpomíná současný hráč Bohemians.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Německo - JaponskoVideo: Česká televize

Dalším tématem Přímáku EXTRA byl třeba i Cristiano Ronaldo. Portugalský kanonýr díky proměněné penaltě překonal další milník, když se trefil na pátém světovém šampionátu (prosadil se již v letech 2006 v Německu, 2010 v JAR, 2014 v Brazílii i na turnaji 2018 v Rusku). a odpoutal se v historických tabulkách od Brazilce Pelého, německé dvojice Uwe Seelera, Miroslava Kloseho a Argentince Lionela Messiho. Ti skórovali ne čtyřech MS. Sedmatřicetiletý bombarďák přitom nebyl v pohodě, v úterý totiž rozvázal smlouvu s Manchesterem United a momentálně je bez angažmá. Kde by si účinkující Přímáku EXTRA hvězdnou značku CR7 dokázali na klubové úrovni představit dál?

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Úspěšná penalta Cristiana Ronalda v duelu s GhanouVideo: Česká televize

„Kdyby ho získala Paříž, bylo by to něco neuvěřitelného. Kdyby měli v sestavě Messiho, Neymara, Mbappého a ještě k tomu Ronalda," říká redaktor Práva a Sport.cz Jiří Lizec, další z hostů Přímáku EXTRA s tím, že se mluví i o možném přesunu Portugalce do zámoří. „Zmizel by nám asi trochu z očí. Mluví se ale i o návratu domů do Sportingu," dodává Lizec.

Co dalšího zaznělo v pořadu Přímák EXTRA?

Reklama