Hlavní obsah

Wales - Ukrajina 1:0Wales v euforii! Poprvé od roku 1958 si zahraje na mistrovství světa

Fotbalisté Walesu si poprvé od roku 1958 zahrají na mistrovství světa. Ve finále play off o postup na šampionát v Kataru zdolali na domácím hřišti v Cardiffu 1:0 Ukrajinu, rozhodl vlastní gól Andrije Jarmolenka.

Foto: Rebecca Naden, Reuters

Velšský fotbalista Gareth Bale slaví postup na MS.

Článek
Fotogalerie

Závěrečný turnaj, který se uskuteční od 21. listopadu do 18. prosince, zná 30 z 32 účastníků. Wales zahájí svou druhou účast mezi elitou duelem s USA. Ve skupině B ho čeká ještě Írán a ostrovní derby s Anglií.

Zápas v Cardiffu rozhodl o posledním postupujícím z evropské části kvalifikace. Původně se měl hrát stejně jako další utkání play off v březnu, kvůli ruské invazi na Ukrajinu byl ale přesunut na červen. Ukrajina se do finále kvalifikovala středečním vítězstvím 3:1 nad Skotskem.

Proti dalšímu ostrovnímu soupeři už ale Ukrajinci neuspěli. Duel rozhodla situace ze 34. minuty, kdy domácí hvězda Bale poslal z přímého kopu střílený centr do vápna a Jarmolenko si srazil míč hlavou do vlastní sítě. Velšané dali v kvalifikaci sedmý gól ze standardní situace.

Oba celky si vypracovaly po změně stran několik gólových příležitosti, skóre už se ale nezměnilo. V největší šanci trefil střídající Johnson tyč. Ukrajina soupeře přestřílela 24:9, na rozdíl od "Draků" ale zatím druhou účast na mistrovství světa nepřidala.

Finále play off o postup na mistrovství světa ve fotbale:
Skupina A:
Cardiff: Wales - Ukrajina 1:0 (1:0)
Branka: 34. vlastní Jarmolenko.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články