Hlavní obsah

Z nominace velšských fotbalistů na Česko vypadli další dva hráči

Praha

Trenér velšských fotbalistů Robert Page přišel před pátečním zápasem kvalifikace mistrovství světa v Česku a následným pondělním duelem v Estonsku o další dva hráče. Kvůli nemoci z týmu vypadli obránce Ben Davies a záložník David Brooks. Kouč ostrovního celku místo nich dodatečně nikoho nepovolal.

Foto: Twitter @Cymru

Fotbalisté Walesu - ilustrační foto.

Článek

Už před srazem musel Page udělat dvě změny v nominaci. Kvůli zranění vypadli obránci Tom Lockyer a Rhys Norrington-Davies, které nahradili jiný zadák Ben Cabango a záložník Will Vaulks. Nyní vypadli další dva hráči. "Jsou nemocní. Nechtěl bych přesně specifikovat, o co jde, ale koronavirus nemají," řekl na online tiskové konferenci Page.

Před pátečním utkáním v Praze má podobně jako český trenér Jaroslav Šilhavý problémy s postem krajních obránců. Na levé straně mu vypadli Davies s Norringtonem-Daviesem a jedinou volbou tak zůstává mladík z Liverpoolu Neco Williams, který se vrací po zranění. Podobně je na tom na pravém kraji defenzívy Connor Roberts.

Velšanům bude v Praze chybět především největší hvězda a kapitán Gareth Bale. Pásku po něm převezme záložník Aaron Ramsey, který měl svalové potíže, ale do utkání by měl být připraven. "Cítím se dobře, jsem fit. Když jsem byl zraněný, byl to frustrující čas, ale teď jsem šťastný, že jsem zpátky v reprezentaci. Věřím, že v nadcházejících zápasech odehraji svou roli a pomůžu mužstvu," uvedl Ramsey.

Bale je třešnička na dortu, ale Wales bude mít i bez něj velkou kvalitu, varuje Jaroslav Šilhavý

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

Reklama