Hlavní obsah

Musíš, Stášo, musíš! Češky po vítězství vůle v australském vedru ještě můžou myslet na první místo

Skvělá odpověď na debakl. České fotbalistky tři dny po čtyřgólovém výprasku od Austrálie na přípravném turnaji Cup of Nations porazily Jamajku 3:2. „Ukázali jsme velkou vůli,“ chválil trenér Karel Rada po vítězství nad účastnicemi letošního mistrovství světa. Češky zakončí australský turnaj středeční partií se Španělskem.

Foto: FAČR/PJml

Takhle české fotbalistky v Sydney slavily vítězství 3:2 nad Jamajkou.

Článek

Zatímco ve čtvrtek musel český tým vydýchat debakl 0:4 s Australankami, v neděli ukázal úplně jinou tvář. „Byli jsme dominantnějším týmem a po většinu zápasu jsme měli hru ve své režii," spokojeně vykládal kouč Rada pro web FAČR.

Češky dvakrát vedly, ovšem dvakrát o vedení přišly. „Dostáváme hloupé góly, ale hodně nám pomohla trefa na 2:1 na konci první půle," poznamenala útočnice Andrea Stašková. Sama se postarala o první gól z penalty: „Trochu jsem se rozmýšlela, penalty si běžně neberu. Řekla jsem si: Stášo, musíš si to vzít, věř si! Mám radost, že mi to vyšlo."

Počítají se tři góly a k tomu míč po střelách Češek dvakrát olízl břevno. „Na začátku druhého poločasu Jamajčanky prostřídaly a zjednodušily hru, ale celkově jsme byli lepší. Měli jsme víc šancí než na tři góly," ocenil trenér Rada.

Kromě Jamajčanek se Stašková a spol. praly s vedrem, v neděli bylo v Sydney ke třiceti stupňům. V sobotu dokonce 38. „Na to momentálně nejsme z Česka zvyklí. Myslím, že toho holky měly plné zuby," pravil Rada.

„Bylo dusno a ve druhé půli nám docházely síly, ale strašně jsme to vyhecovaly a dokázaly jsme na konci rozhodnout," vyprávěla Stašková o napínavém závěru. Pokud jste si v neděli ráno nepřivstali, vězte, že v 90. minutě svým prvním reprezentačním gólem rozhodla Alena Pěčková.

„Teď se budeme krátce radovat a pak se začneme chystat na Španělsko," vyhlásila Stašková. S parťačkami ještě může turnaj vyhrát: v případě rovnosti bodů totiž nerozhodnou vzájemné zápasy, nýbrž rozdíl ve skóre. Šance Češek na první místo je ovšem spíš jen teoretická, potřebovaly by vysokou výhru ve středečním epilogu se Španělskem a současně vysokou porážku Austrálie s Jamajkou, která je po dvou prohrách zatím bez bodu.

Cup of Nations 2023
Odehráno: Španělsko - Jamajka 3:0, Austrálie - ČESKO 4:0, Jamajka - ČESKO 2:3, Austrálie - Španělsko 3:2.
Zbývá odehrát: ČESKO - Španělsko (středa 22. února v 5.00 SEČ, Newcastle), Austrálie - Jamajka (středa 22. února v 9.10 SEČ, Newcastle)
1.Austrálie22007:26
2.Španělsko21015:33
3.ČESKO21013:63
4.Jamajka20022:60

Reklama