Hlavní obsah

Návrat ztraceného syna. Fotbalový mistr světa a Evropy se po 18 letech vrací do Sevilly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý fotbalový mistr světa a Evropy Sergio Ramos se po 18 letech vrací do Sevilly. Sedmatřicetiletý španělský obránce po minulé sezoně skončil v Paris Saint-Germain, předtím hrál 16 let za Real Madrid. Svůj návrat do Sevilly dnes potvrdil novinářům.

Foto: archiv

Mladý Sergio Ramos.

Článek

„Jsem rád, že jsem zpátky. Je to mimořádný den. Vždycky je to radost vrátit se domů. Chci se co nejrychleji zapojit,“ řekl podle agentury AFP Ramos před lékařskou prohlídkou a podpisem smlouvy. Sevilla je momentálně ve španělské lize poslední, když prohrála všechny tři dosavadní zápasy.

Podle médií Ramos dal Seville přednost před lukrativní nabídkou saúdskoarabského al-Ittihádu, který v létě získal jeho někdejšího spoluhráče z Realu Karima Benzemu.

V minulé sezoně Ramos kvůli zraněním odehrál jen 13 soutěžních zápasů. I tak přidal v dresu PSG do své bohaté sbírky další ligový titul. S Realem získal 22 trofejí včetně pěti titulů a čtyř triumfů v Lize mistrů. Se španělskou reprezentací vyhrál mistrovství světa v roce 2010 a dva evropské šampionáty.

Reklama