Hlavní obsah

Nečekaný hrdina řádil v nastavení a zařídil obrat United. Za klub by položil život, chválí trenér

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední dvě ligové sezony? Pouhopouhé dva góly. Středopolaři Manchesteru United Scott McTominayovi na vyrovnání bilance z minulých dvou let ale stačilo jen pár minut. 26letý Skot naskočil na závěrečných pár minutek domácího ligového utkání s Brentfordem, přičemž dvěma góly zařídil obrat a vítězství 2:1. „Byl to jeden z nejlepších okamžiků mojí kariéry,“ culil se hrdina večera.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Skotský záložník Scott McTominay zařídil nevídaný obrat Manchesteru United v duelu proti Brentfordu.

Článek

Kdyby totiž střeleckou formu v závěru souboje s Brentfordem nenašel, Rudí ďáblové by se ocitli v řádné šlamastyce. V lize prohráli čtyři z úvodních sedmi duelů, dvakrát navíc neuspěli ani v Lize mistrů. Parádní otočení skóre by je tedy mělo řádně nakopnout, jelikož fanoušci i experti s týmem pomalu, ale jistě ztráceli trpělivost. „Jedná se o neskutečně důležité vítězství. Jsme si plně vědomi toho, že procházíme těžkým obdobím. Doufám, že na tomto utkání budeme moci dále stavět,“ věří McTominay.

Ač se skotský záložník v klubovém dresu na listinu střelců zapisuje spíše sporadicky, v reprezentačním dresu v sobě probudil kanonýra. V pěti zápasech kvalifikace na ME 2024 se prosadil šestkrát a je hlavním důvodem toho, proč Skotsko i přes konkurenci Španělska či Norska dominují skupině A. I proto od něj kouč United Erik ten Hag asi vyžadoval prodání gólového apetitu, i když sám McTominay si tím není zcela jist. „Fanoušci bouřili, takže jsem ho pořádně neslyšel. Ale myslím, že řekl abych šel na plac a trefil se, což se mi podařilo,“ těšilo záložníka United.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Hrdinou Manchesteru United je Scott McTominay.

K jaké konverzaci tedy doopravdy došlo? To přiblížil sám nizozemský trenér. „Důvodem, proč jsme poslali Scotta na trávník, bylo několik. Chtěli jsme dostat do hry více energie, kreativity a přidat dalšího hráče do vápna. Vzal to za správný konec, byl opravdu odhodlaný skórovat. Za klub by položil život,“ ocenil příspěvek svého svěřence.

Ten Hagovi tříbodovým ziskem zajisté také spadl pořádně hmotný balvan ze srdce. „Je to úleva,“ přiznal. „Nejprve jsme soupeři darovali gól, to by se nemělo stávat. Poté jsme ale nepřestali věřit a bojovat, za což jsme byli v závěru odměněni,“ komentoval ten Hag dále průběh utkání.

„Tohle pro nás bude zlomový bod. Jak pro celý tým, tak pro jednotlivé individuality. Od úvodního hvizdu jsme cítili, že v nás fanoušci věří a stojí za námi. A my jim to musíme takto vracet,“ uzavřel ten Hag.

Reklama

  PSG - Dortmund dnes 21 : 00
20240507T21 : 00:00+0200
PSG vs. Dortmund
PSG vs. Dortmund
PSG
Dortmund
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.