Hlavní obsah

Rekord? Jedině se smlouvou na patnáct let, zahlásil Haaland

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fantom Erling Haaland v nadsázce prohlásil, že překoná střelecký rekord anglické ligy všech dob do vypršení smlouvy s Manchesterem City (červen 2027). K dorovnání legendárního kanonýra Alana Shearera, který v Premier League nastřílel 260 gólů, mu chybí 216 branek.

Foto: Annegret Hilse, Reuters

Útočník Manchesteru City Erling Haaland během utkání Ligy mistrů.

Článek

„Na jak dlouho mám ještě v Manchesteru smlouvu,“ zeptal se rozverně novináře deníku The Telegraph, který se norského útočníka zeptal, zda si věří na překonání rekordu Shearera. „Ještě tři roky a deset měsíců? Takže je dost času to zmáknout,“ dodal s úsměvem Haaland.

„Ne, teď vážně. Tohle je něco, na co nemůžete myslet. Musíte myslet na další zápas, sezonu a pak tyto věci přijdou,“ doplnil 23letý borec, který za loňskou premiérovou sezonu v Premier League stanovil nový střelecký rekord v jednom ročníku (36 gólů). Teď má na kontě 44 ligových branek, které nasázel ve 42 zápasech.

„Alana Shearera překonat můžu. Ale to by mi museli dát v City smlouvu na dalších patnáct let. Pak by to reálné bylo,“ pronesl Haaland, který v uplynulé sezoně vstřelil v dresu Citizens v rámci všech soutěží 52 gólů a s klubem získal treble.

Loni v létě přišel na Etihad z Borussie Dortmund za 51 milionů liber (téměř 1,5 miliardy korun). Pod trenérem Pepem Guardiolou se z něj stal zabiják světového formátu, který na sobě tvrdě pracuje. Což dříve nebývalo. „Pep mi hned po podpisu smlouvy řekl, že mi nafackuje, pokud se nesoustředím stoprocentně na trénink,“ přiznal Haaland. Guardiolovo varování si vzal evidentně k srdci.

Reklama