Hlavní obsah

Nejlepší možný dárek, smál se oslavenec Koubek po postupu. Trochu ho zkásnu, opáčil pokladník Chorý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K pátečním dvaasedmdesátinám nemohl doufat v nic jiného než postup. A svěřenci Miroslava Koubka se řádně činili. V odvetě play-off o účast ve skupině Konferenční ligy přejeli kazašský Tobol Kostanaj 3:0 a zkušený kouč si tak poprvé v bohaté kariéře vyzkouší, jaké to je vést mužstvo v základní skupině evropských pohárů. „Lepší dárek jsem dostat nemohl,“ prohlásil dobře naladěný veterán mezi trenéry.

Plzeňský fotbalový útočník Tomáš Chorý hodnotí duel Konferenční ligy s Tobolem Kostanaj.Video: O2 TV Sport

 
Článek

Koubkovy skvělé nálady si po dominantním výkonu na hřišti nemohli nevšimnout ani sami hráči. „Šla na něm vidět obrovská radost,“ přiznal útočník Tomáš Chorý, jenž po půlhodině hry otevřel skóre střetnutí. „Ale v první řadě to nebude mít zadarmo. Jsem pokladník, takže ho trochu zkásnu a doufám, že bude nějaké občerstvení do kabiny,“ culil se bez jednoho centimetru dvoumetrový dlouhán.

Jenže příspěvek do kasy bude asi tím posledním, co Koubka trápí. Užíval si i přízeň tribun, kam se vtěsnalo přes jedenáct tisíc příznivců. Ty totiž na děkovačce po utkání ze všech sil vyvolávaly právě ostříleného trenérského barda. „Fanouškům chci poděkovat za jejich usilovnou podporu. Když vyvolávají jméno trenéra, kterého tu nikdy moc nevyvolávali, dělá mi to zase o něco větší radost,“ připomněl Koubek, že během minulého angažmá v Plzni si diváky na svoji stranu zas tolik nezískal.

Sestřih fotbalového zápasu Konferenční ligy mezi Viktorií Plzeň a Tobolem Kostanaj.Video: O2 TV Sport

Teď už by to ale mohla být jiná, příjemnější pohádka. Plzeň se po matném úvodu sezony vzpamatovala a vyhrála posledních osm duelů v řadě. Prošla přes tři náročná předkola a odměnou jí je účast v základní skupině Konferenční ligy, která se na západě Čech bude hrát vůbec poprvé. Viktoria až dosud totiž ochutnala pouze Ligu mistrů a Evropskou ligu.

Trenér plzeňských fotbalistů Miroslav Koubek hodnotí zápas Konferenční ligy proti ToboluVideo: O2 TV Sport

A ještě k tomu klíčový, poslední krok zvládla den před narozeninami kouče. Ten ale přiznal, že pomyslné sfouknutí další svíčky na dortu před utkáním vůbec neřešil. „Tak jsem se soustředil na zápas, že jsem na narozeniny vůbec nemyslel. Zapomněl jsem na ně,“ pravil Koubek. „Ono takové číslo není nic líbezného, nejde na to moc nadšeně myslet. Upřímně, je to blbé číslo. Večer si určitě dám skleničku dobrého vína, ale zítra nás čeká trénink. Pokračujeme dál,“ naznačil poté, že jeho pozornost už bude upřena na nedělní ligové utkání s Bohemians.

Reklama

  1 : 0 Dortmund - PSG 1 : 0 dohráno
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG
  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.