Hlavní obsah

Nemocnice na kraji Jablonce. Látal má před soubojem s Plzní zdecimovaný kádr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtvrfinále MOL Cupu, tři zápasy od trofeje. Úterní souboj Jablonce s Plzní (18:00) o vstupenku mezi nejlepší čtyřku nebude ani jedna ze stran brát na lehkou váhu. Domácí jsou ale v o poznání těžší pozici. Na již tak širokou marodku přibyla v sobotním ligovém duelu s Bohemians (0:2) další jména. „Máme z kabiny tak trošku nemocnici,“ podotkl v rozhovoru pro klubový web stoper Nemanja Tekijaški.

Foto: ČTK/AP

Trenér fotbalistů Jablonce Radoslav Látal

Článek

Srbský obránce k dispozici bude a dá se očekávat, že nastoupí v základu. Jinak je ale situace na severu Čech bídná. „Termín zápasu s Plzní nám moc nepřeje. Hráči, které jsme nemohli využít, k dispozici nebudou. Myslel jsem, že se o reprezentační přestávce dáme do kupy, ale spíše nám uškodila,“ smutnil po víkendové porážce v Ďolíčku kouč Radoslav Látal.

Hned dvojice jabloneckých si totiž ublížila právě při duelech za výběry svých zemí. Útočník Matouš Krulich se zranil na srazu české devatenáctky, slovenský záložník Sebastián Nebyla pak v reprezentaci do jednadvaceti let. „U něj a Matěje Polidara jde navíc o dlouhodobější zranění,“ prozradil Látal.

Přehled zraněných jabloneckých fotbalistů

Seznam zraněných fotbalistů Jablonce
Michal Černák (záložník)
Václav Drchal (útočník)
Matouš Krulich (útočník)
Matěj Náprstek (útočník)
Sebastián Nebyla (záložník)
Dominik Pleštil (záložník)
Matěj Polidar (obránce)
Oliver Velich (útočník)
Proti Plzni nemůže nastoupit ani distancovaný obránce Haiderson Hurtado, s nemocí se pak potýkal útočník Jan Chramosta

Tím ale výčet zdravotně indisponovaných zdaleka nekončí. „Michal Černák má problém se svalem, Honza Chramosta se potýkal s nachlazením,“ vyprávěl Látal. V sobotu v Ďolíčku navíc přišel i o útočníka Václava Drchala. „Vyhodil si klíční kost, bude to na delší dobu,“ povzdychl si jablonecký trenér. Nebo spíše primář nemocnice na kraji města? Právě tam totiž leží stadion Střelnice, skoro jako podle vzoru kultovního seriálu.

Kromě výše zmíněných trápí zranění i křídelníka Dominika Pleštila a útočníka Matěje Náprstka. Nastoupit nebude moci ani stoper Haiderson Hurtado, jenž si odpykává trest za červený faul, jímž v ligovém zápase s Hradcem zranil Daniela Kaštánka. Četné absence měly alespoň jednu světlou stránku – proti Bohemians si ligový debut odbyl osmnáctiletý odchovanec Jakub Gaši.

Mladý záložník se možná dočká akce i v poháru. Látal totiž nebude mít moc jiných variant, kam sáhnout. „Uvidíme, jak se toho zhostíme a co dovedeme poskládat. Nedáme naši kůži lacino. Ale víme, že máme obrovské problémy,“ uvedl Látal.

Soupeř z Plzně o víkendu také prohrál, překvapivě podlehl 1:3 Liberci. Jenže to kvůli čtyřem žlutým kartám stály dvě opory, reprezentační útočník Tomáš Chorý a záložník Lukáš Červ. Oba v úterý již budou k dispozici.

Jablonec místo návratu důležitých součástí kádru řeší další a další ztráty. Do čtvrtfinálového souboje, který od 18:00 vysílá ČT Sport, tak v roli favorita rozhodně nepůjde.

Reklama

  Bayern - Real Madrid dnes 21 : 00
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid