Hlavní obsah

Podivné penalty sudího Drábka. Komise vynesla nekompromisní verdikt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po Michalu Patákovi dopískal v nižších soutěžích další sudí s prvoligovou minulostí. Komise rozhodčích okamžitě vyřadila z listiny sudích Drahoslava Drábka. 48letý sudí doplatil na chyby v divizním utkání Vysokého Mýta s Velkými Hamry (3:4). „Neakceptovatelný výkon,“ zhodnotila komise rozhodčích pro Čechy.

Foto: www.fkpribram.cz

Sudí Drahoslav Drábek byl s okamžitou platností vyřazen z listiny rozhodčích Řídící komise pro Čechy.

Článek

Rozhodčí Drahoslav Drábek v sobotním utkání divize C ve Vysokém Mýtě nařídil dva pokutové kopy. Jeden ve prospěch hostů, druhý v závěru pro domácí. Oba chybně.

„Rozhodčí Drábek je s okamžitou platností vyřazen z listiny rozhodčích Řídící komise pro Čechy,“ stojí v komuniké z mimořádného zasedání komise rozhodčích pro Čechy, které šéfuje Rudolf Špoták.

Penalta ve Vysoké MýtěVideo: tvcom.cz

Drábek nejprve v 63. minutě chybně nařídil pokutový kop ve prospěch hostů. „Nesprávně nařízený,“ zhodnotila komise. Poté v 85. minutě ukázal v nepřehledné situaci na penaltový puntík podruhé. Pro změnu pro domácí tým. Opět chyboval. Celkové resumé? „Neakceptovatelný výkon rozhodčího,“ zní jasně verdikt.

Jak první zákrok viděl „faulující“ hráč Vysokého Mýta Jaroslav Hlavsa? „Šlo o nesmyslnou penaltu, přitom rozhodčí byl v šestnáctce, takže musel situaci dobře vidět. Žitka šel do vápna, souboj jeden na jednoho, zasekl míč směrem k brankové čáře. Kopnul jsem do balonu, který se odrazil od jeho nohy do zázemí. A jak jsem balon odkopnul, trefil mě do nohy a zařval,“ popsal penaltovou situaci Hlavsa, který hned šel za rozhodčím. „Říkal mi, že se nemám vztekat, že je jasná. A druhá penalta, kterou písknul nám, byla taky vymyšlená. Podle mě šlo o kompenzaci. Ta byla podle mě ještě šílenější,“ porovnal Hlavsa.

Drahoslav Drábek působil v nejvyšší soutěži pět sezon, jako hlavní odřídil 58 utkání, poslední v ročníku 2012/2013. Teď po deseti letech dopískal pravděpodobně i v nižších soutěžích.

Související témata:
Drahoslav Drábek