Hlavní obsah

Nové dobrodružství pro světoběžníka Vaclíka. V Americe by si mohl zachytat proti Messimu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foxborough, Massachusetts. Právě tohle by mohla být nová adresa reprezentačního brankáře Tomáše Vaclíka, jenž jedná s klubem New England Revolution z Major League Soccer. Jako první s informací přišel renomovaný web The Athletic. Vaclík je po konci angažmá v Huddersfieldu volný.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ochutná brankář Tomáš Vaclík fotbal v šesté zemi?

Článek

Česko, Švýcarsko, Španělsko, Řecko, Anglie... A teď USA? Do Vaclíkova pestrého životopisu může brzy přibýt další zajímavá položka. Pokud by přestup do týmu New England vyšel, 34letý gólman by v zámořské lize doplnil krajana Tomáše Ostráka, záložníka úspěšného nováčka ze St. Louis.

O nové štaci pro Vaclíka se během léta spekulovalo několikrát. Nádech nostalgie by měl návrat do Sparty, s kterou před devíti lety vyhrál ligu, na Letné si však nakonec vybrali Dána Petera Vindahla. A exotika v Saúdské Arábii? Tu Vaclík odmítl.

„Musím počkat na nějaký pohyb a pak věřit, že budu jeho součástí," řekl zkraje července pro Český rozhlas.

Teď to vypadá, že se dočkal. New England shání náhradu za srbského brankáře Djordjeho Petroviče, jenž je na odchodu do Chelsea. Pak by trenér Bruce Arena vybíral už jen z amerického tandemu Earl Edwards & Jacob Jackson.

Mimochodem, v Major League Soccer ještě žádný český gólman nechytal, Vaclík by byl první. Zatím má pořád ještě čas, volní hráči se můžou v zámoří podepisovat do 13. září.

New England zažívá povedenou sezonu, ve Východní konferenci je na druhém místě s osmibodovou ztrátou na vedoucí Cincinnati. A ještě jedno lákadlo pro Vaclíka: časem by si mohl znovu zachytat proti slavnému Lionelovi Messimu, jenž po svém nedávném příchodu z Evropy rozsvítil Inter Miami.

Reklama

Související témata: