Hlavní obsah

Nový majitel by si do Plzně mohl přivést jiné hráče, filozofii i trenéra, míní expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň stále může zásadně ovlivnit boj o titul. Pravděpodobně už ho sice ze třetího místa a s devítibodovou ztrátou na druhou Slavií neobhájí, ale stále může zamíchat kartami v zápasech se sešívanými či na Letné. Příští sezona pak může Viktorii přinést velké změny, jaké to budou, je ale zatím ve hvězdách.

Jak Plzeň ovlivní titul? Diskuze v pořadu Přímák.Video: Sport.cz

 
Článek

„Jarní Plzeň nemá sílu, neotáčí zápasy, které dříve otáčela. Na Spartě sice byla blízko bodu, nebyl to ale žádný super výkon. Nemyslím si, že Spartu, nebo Slavii zastaví. Tím spíš, když hraje nadstavbu u nich," vysvětluje v pořadu Přímák na webu Sport.cz fotbalový redaktor a bývalý ligový hráč Robert Neumann.

Bývalý reprezentant Jiří Jarošík s novinářem úplně nesouhlasí a myslí si, že Viktorie se ještě bude chtít v nadstavbě předvést. Jarní pokles formy přičítá spíše mentálnímu nastavení než nekvalitě hráčů:

„Plzeň má pořád skvělý kádr. Myslím, že její momentální neúspěšnost je spíš otázkou nastavení psychiky. Ale pořád hraje v první pětce, nebude chtít prohrávat. Tuším, že ukáže všem, a hlavně sobě, že je pořád dobrým týmem." Před startem nadstavby mají Západočeši o devět bodů více než čtvrtí Bohemians, s takovým náskokem by o třetí místo neměli přijít.

V Plzni by se pak od příští sezony mohlo mnohé změnit. Už v lednovém rozhovoru pro web Sport.cz řekl generální ředitel Viktorie Plzeň Adolf Šádek, že prodej by se měl uskutečnit do června letošního roku. „Nový majitel by si do Plzně mohl přivést nové hráče, filozofii, možná i trenéra... Michalovi Bílkovi končí smlouva, šušká se, že pokračovat nebude. Tak uvidíme," míní Neumann.

Jarošík se ale na prodej Viktorie dívá velmi skepticky. „Příliš tomu nevěřím, není jednoduché prodat takový klub. Já si myslím, že vše se bude odvíjet od změny trenéra. Viktorka má skvělý kádr a má na to hrát dobrý fotbal. Věřím, že ten jarní neúspěch zvrátí," myslí si bývalý trenér Teplic.

Reklama

  Bayern - Real Madrid dnes 21 : 00
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid