Hlavní obsah

Všechno jde na jaře proti nám, viktoriánská hvězda uletěla! Teplice jsme ale měli zvládnout, zní z Plzně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až gól od teplického Hyčky probral fotbalovou Plzeň z deliria. Hodinu předváděla profesorský fotbal bez pohybu, plyn k podlaze sešlápla až v závěrečné pasáži nedělního domácího duelu. Na víc, než na vyrovnávací gól Chorého ale Viktoria nedosáhla.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zprava Filip Kaša z Plzně, Jakub Hora z Teplic, Jhon Mosquera z Plzně v souboji.

Článek

„Nesehráli jsme dobrý zápas. První poločas byl velmi špatný, nebyli jsme nebezpeční. Bylo tam málo pohybu, nevyhrávali jsme osobní souboje. V tomto duchu jsme pokračovali i na začátku druhé půle. Až potom jsme si vytvořili tlak a šance, ale na výhru to nestačilo," zlobil se kouč Michal Bílek.

„Nakopl nás až gól Teplic, potom jsme se rozjeli. Bylo to pak na jednu bránu. Opakuje se bohužel scénář, který se nás drží doma celé jaro. Inkasujeme z první, někdy zároveň i poslední šance soupeře. V mistrovské sezoně jsme vyhrávali o gól nebo jsme uhráli nulu vzadu. Teď bohužel ne," posteskl si Chorý.

I v neděli trefili viktoriáni brankovou konstrukci, což je na jaře v Doosan Aréně tradiční jev. Například v utkání s Bohemians Praha orazítkovali břevno nebo tyč dokonce třikrát. Stejně tak proti Olomouci.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Jakub Hora z Teplic, Jhon Mosquera z Plzně, Alois Hyčka z Teplic.

„Všechno jde proti nám. Minulou sezonu se nás držela pověstná viktoriánská hvězda, teď uletěla. Šance si vytváříme, ale pokaždé nás něco skolí. Buď hloupá chyba, vlastní gól nebo dostaneme gól na Spartě v penalty ve sto čtvrté minutě. Máme smůlu na patách, musíme se z toho dostat tvrdou prací," uvedl Chorý.

Západočeši věděli už před zápasem s Teplicemi, že titul už stěží obhájí. Ztráta na pražská S narostla na devět bodů. Po neděli manko na první Spartu činí už jedenáct bodů. S jakou motivací půjdou do nadstavby, když třetí místo mají prakticky jisté? „Těšíme se na zápasy se Slavií a Spartou, jsou specifické. Nic jim nedáme zadarmo, do Prahy nepojedeme odevzdaní," podotkl Chorý.

„Po prohře na Spartě bylo jasné, že o dvě nejvyšší příčky těžko budeme už bojovat. Chceme ligu dohrát dobře. Výsledkově i herně. O to víc mě mrzí výkon s Teplicemi. Poslední čtyři utkání jsme odehráli dobře i když se ne vždycky dostavil výsledek. Nevím, proč jsme to teď herně nezvládli," litoval Bílek, který postrádal několik hráčů. Buď kvůli zranění nebo karetnímu trestu. „Pravdou je, že absence byly, ale nebyl to důvod našeho neúspěchu," dodal Bílek.

Reklama