Hlavní obsah

Nový majitel? Pro nás se nic nezměnilo, pořád chceme do Evropy, řekl Prebsl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když Slovácko v Liberci snížilo po pauze na rozdíl jediné branky, Filip Prebsl okamžitě odpověděl. Třetím gólem Slovanu definitivně rozprášil naděje Slovácka na případný návrat do utkání. Severočeši vyhráli jasně 4:1 a na čtvrtou pozici v tabulce nyní ztrácí dva body.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Marko Kvasina ze Slovácka a Filip Prebsl z Liberce.

Článek

Považujete to za jeden z nejlepších výkonů Liberce v této sezoně?

Určitě, nejenom domácích. Od začátku jsme měli přečtenou jejich taktiku, dařilo se nám vyhrávat defenzivní souboje, ze kterých jsme těžili a dohrávali míče ve středu hřiště. Tam jsme měli převahu a dávali míče za obranu. Vytvořili jsme si dost šancí, dali jsme čtyři góly.

Ve druhém poločase jsme dostali gól, ale nesesypali jsme se, rychle znovu odskočili na dvoubrankové vedení a zápas jsme už udrželi.

Dá se říct, že jste měli pod kontrolou celé utkání bez hluchého místa?

Asi jo, až na ten jeden moment, kdy jsme dostali gól na 2:1. Možná v hlavách přišla myšlenka, že by se zápas mohl zvrátit, ale celý tým fungoval nadále, a jak jsme dali třetí gól, už jsme ho měli pod kontrolou.

Jak vám sedí nová pozice ve středu hřiště?

Sešlo se to a neměli jsme do středu hřiště hráče. Poprvé jsem tam naskočil na chvíli už v poháru. Hraju tam poprvé, zhruba už tři týdny, předtím jsem tam nikdy nehrál. Ale sžívám se s tím pomaličku líp a líp a doufám, že se mi tam bude dařit nadále. Těžko však říct, jestli půjde o mou novou pozici.

Dal jste i gól. Jak se vyvinula šance až k vašemu zakončení?

S Honzou Žambůrkem nebo Denisem Višinským to takhle děláme často, že se měníme při autu ve středu pole. Vyplaval jsem tam sám, převzal jsem si míč nahoru. Nikdo mě nějak nedostupoval, tak jsem šel dál a míč do branky protlačil.

Vstřelené branky se konečně dočkal i Michal Fukala ve svém 111. prvoligovém utkání. Byl jeho gólový půst už i tématem v kabině?

Určitě se na to někdy řeč dostala, když jsme se s Fukym bavili, ale nějaké velké téma to v kabině nebylo. Určitě je však za první gól velice rád a každý jsme mu ho přáli.

Záložníka jsme si museli vyrobit

„Filip Prebsl je velmi dobrý stoper, ale bohužel jsme v situaci, kdy nepřišel žádný střední záložník, a proto jsme si ho museli vyrobit. Má k tomu nějaké předpoklady, a co tam zatím odehrál, zvládl velice dobře, a nyní k tomu přidal i nadstavbu. Jsem za to rád, protože nám vyřešil určitý problém, který jsme měli, a i jemu to může pomoci ve vývoji, protože se najednou musí lépe orientovat v prostoru. Na stoperu má na všechno čas, tady je to pro něj těžší, ale myslím si, že se s tím vyrovnává velmi dobře. Ve středu hřiště naběhá víc metrů, ale patří mezi kondičně nejlépe připravené hráče v týmu, takže i z tohoto pohledu na tuto pozici má předpoklady, což potvrzuje.“

Luboš Kozel, trenér Liberce

Liberec v týdnu převzal nový majitel Ondřej Kania. Byl za vámi v kabině a jak revoluční změny v klubu jako hráč vnímáte?

Nový majitel už v kabině byl, viděli jsme ho. Na zápase byla lepší návštěvnost a doufám, že jsme diváky navnadili a že to bude ještě lepší.

Co se s příchodem nového majitele změnilo z pohledu hráče?

Máme pořád ambice na evropské poháry, takže nějak moc se toho nezměnilo. Pořád se připravujeme a soustředíme hlavně na ten nejbližší zápas.

Trenér Luboš Kozel po výhře v Plzni poznamenal, že někdy může být lepší hrát prostřední skupinu než být šestý v té elitní. Cílíte po další výhře už na skupinu o titul?

Vždycky bychom asi chtěli být co nejvýš. Teď k tomu máme blízko, takže myslím, že je pro nás lepší být v top šestce a hrát o evropské poháry ve vrchní skupině.

Reklama