Hlavní obsah

Nová doba, jásal Liberec s Kaniou i Karlem na tribuně. Náš nejlepší zápas, liboval si Kozel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový majitel fotbalového Liberce Ondřej Kania si oddechl. Slovan vstoupil do jiné éry přesvědčivou výhrou nad Slováckem 4:1. Zápas si na tribuně nenechal ujít ani bývalý majitel Ludvík Karl. Na Slovácko přišlo 3451 tisíce fanoušků. „Snad jsme je navnadili,“ poznamenal autor jednoho z gólů Prebsl.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ondřej Kania (stojící v horní řadě)

Článek

Fanoušci domácího kotle před utkáním vyvěsili transparent s nápisem: „Akcionáři se mění, fanoušci zůstávají.“ V klubu totiž v úterý po téměř 28 letech skončila vláda Ludvíka Karla, který zůstal menšinovým majitelem. Zápas 77letý byznysmen sledoval z hlavní tribuny, nový většinový majitel Ondřej Kania s manželkou Petrou na opačné straně stadionu ze Severní tribuny.

„Nikdo mě nikdy neuvidí na stadionu na polstrovaných sedačkách, budu na normálních, a dokonce si budu za lístky platit, což není standard, jak jsem zjistil,“ předeslal Kania ve čtvrtek.

Na první zápas po revoluci v klubu dorazilo 3541 fanoušků. K Nise zatím v této sezoně dorazilo více lidí jen na Spartu, Slavii a Jablonec.

„Dneska si nešlo nevšimnout toho, že změny, které přišly, jsou vnímány pozitivně. Říkal jsem klukům před zápasem, že jestli dneska přijde plno lidí ze zvědavosti kvůli novému majiteli, tak máme šanci je tady udržet jenom naším výkonem. Protože slova jsou pořád jenom slova a činy jsou činy. Myslím, že jsme k tomu přiložili ruku správně,“ liboval si liberecký kouč Luboš Kozel po jasném vítězství.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Utkání 27. kola první fotbalové ligy: Slovan Liberec – 1. FC Slovácko, 6. dubna 2024, Liberec. Choreo fanoušků Liberce

Liberec proti oslabenému Slovácku jasně dominoval. „Podali jsme asi náš nejlepší výkon, minimálně na jaře,“ liboval si Kozel.

Už ve 23. minutě Slovan vedl po parádních akcích 2:0. Slovácko sice dokázalo po pauze snížit z ojedinělé akce, kdy si vlastní gól vstřelil Purzitidis, ale hned za tři minuty domácím náskok vrátil důrazný Prebsl. „Vnímal jsem, že byla lepší návštěvnost. Doufám, že jsme diváky navnadili a že to bude ještě lepší,“ řekl Filip Prebsl.

Výhru v závěru pečetil premiérovým gólem v nejvyšší soutěži Michal Fukala. „Nová doba. Ligové góly už střílí i Michal Fukala!“ napsal pak Liberec na sociální síti X s připomínkou, že Fukala na první trefu čekal přesně 111 zápasů, a když se v minulé sezoně slavila v Jablonci, gól mu nebyl uznán.

Reklama

  Bayern - Real Madrid dnes 21 : 00
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid