Hlavní obsah

Obhájce Souček nechybí v desítce nominovaných na Fotbalistu roku

Praha

Obhájce prvenství Tomáš Souček z West Hamu ani vítězové z předchozích dvou let Tomáš Vaclík ze Sevilly a Vladimír Darida z Herthy Berlín nechybí v nominaci na ocenění v anketě Fotbalista roku 2020. V desetičlenném výběru jsou také Součkův spoluhráč Vladimír Coufal, Adam Hložek ze Sparty, Jakub Jankto ze Sampdorie Janov, brankář Ondřej Kolář ze Slavie a jeho spoluhráč Petr Ševčík, Alex Král ze Spartaku Moskva a Patrik Schick z Leverkusenu.

Foto: Clive Brunskill, ČTK/AP

Tomáš Souček (vlevo) z West Hamu v souboji s Fernandinhem z Manchesteru City.

Článek

Výsledky ankety budou vyhlášeny v úterý 23. března ze záznamu na programu ČT Sport (20:15). O pořadí rozhodují členové fotbalové akademie, do níž patří prvoligoví trenéři, kapitáni prvoligových týmů, reprezentanti s minimálně 25 starty v národním týmu, vítězové uplynulých ročníků, zástupci médií a fotbalové asociace.

Mezi trenéry obhajuje prvenství kouč Slavie Jindřich Trpišovský. Jeho konkurenty v užším výběru jsou reprezentační trenér Jaroslav Šilhavý a jablonecký Petr Rada.

Prvenství z předchozího roku může zopakovat i trojnásobná nejlepší fotbalista Kateřina Svitková hrající za West Ham. V nominaci s ní jsou také Lucie Martínková ze Sparty Praha a Andrea Stašková z Juventusu.

O ocenění pro talent roku se ucházejí sparťané Adam Karabec a Ladislav Krejčí se slávistou Davidem Zimou. Tradičně bude jmenován také nový člen Síně slávy českého fotbalu.

Reklama

Související témata:
  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.