Hlavní obsah

Opakovaný los MOL Cupu: Souboj Viktorií i Slavií. Sparta musí ven

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Teď už by mělo být vše v pořádku. Po zpackaném středečním losu 3. kola MOL Cupu se celá akce v pátek opakovala. O velkou slávu nepřijdou v Mariánských Lázních, kam místo původně nalosované pražské Slavie zavítá Plzeň. Spartu pak nečeká domácí duel s Žižkovem, ale výjezd na půdu Líšně. Většina utkání by se měla odehrát ve středu 27. září, přesné termíny budou známy v následujících dnech.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Děkovačka s fanoušky po odvetném zápase 3. předkola Evropské ligy Dnipro-Slavia.

Článek

Fotbalisté divizních Mariánských Lázní byli možná zklamaní, když bylo jasné, že původní los neplatí. Měli se totiž utkat s obhájcem trofeje pražskou Slavií. O slavného soupeře však nepřišli, protože nakonec přivítají Plzeň. Jelikož oba celky mají v názvu Viktoria a západočeská města dělí jen přibližně 70 kilometrů, půjde jistě o zajímavé a divácky hojně obsazené utkání. Plzeň bude chtít napravit loňský propadák, kdy ve 3. kole padla poměrem 2:3 v Hlučíně.

„Derby“ čeká i prvoligový celek z Edenu. Ten se představí na půdě Hanácké Slavie Kroměříž, moravský stadion se tak kompletně zbarví do červenobílé. Připomeňme, že Kroměříž v minulém ročníku potrápila ve 2. kole Baník Ostrava, a padla až po penaltovém rozstřelu.

Smutní jsou jistě na Spartě. Ta po středečním losu měla hrát doma s městským rivalem ze Žižkova. Jenže teď ji čeká nepříjemný výlet do Brna na půdu tamní druholigové Líšně. Pražané jsou favoritem, ale rozhodně to nebudou mít jednoduché, navíc v momentě, kdy trenér Brian Priske vzhledem k účasti v Evropské lize jistě hodně zarotuje sestavou.

Losování se muselo opakovat kvůli chybnému nasazení Dukly Praha, která měla být podle předpisu soutěže mezi nenasazenými celky a místo mezi lepší šestnáctkou mělo připadnout Zbrojovce Brno.

„Bohužel došlo k mému chybnému výkladu článku z rozpisu soutěží o nasazování ve třetím kole MOL Cupu, kdy jsem rozhodl podle aktuální tabulky druhé ligy. Mezi vedoucími týmy druhé ligy Duklou a Vyškovem proběhl los, podle kterého jsem určil jako nasazenou Duklu. Jsem si vědom toho, že došlo k mylnému kroku a že nasazená měla být Zbrojovka Brno, která se v minulém ročníku umístila šestnáctá v první lize,“ vysvětlil předseda Řídící komise TOP soutěží FAČR Martin Drobný, který má Pohár FAČR v gesci. FAČR se několikrát všem dotčeným celkům omluvil a jako řešení nakonec zvolil opakování losu.

Zbrojovka na opakování papírově vydělala. Místo toho, aby hostila silnou Plzeň, si střihne výjezd do Opavy. Při prvním pohledu na los se jedná o jednu z nejvyrovnanějších dvojic.

Dukla podle očekávání schytala nepříjemnějšího protivníka. Původně měla hostit zmíněnou Opavu, jenže teď se musí připravit na dlouhou cestu do Uherského Hradiště. Slovácko patří k favoritům soutěže, pohár zvedlo nad hlavu v roce 2021.

Rozlosování 3. kola MOL Cupu

TJ Jiskra Domažlice – FK Jablonec
SK Kladno – FC Slovan Liberec
SK Sparta Kolín – Bohemians Praha 1905
FC Viktoria Mariánské Lázně – FC Viktoria Plzeň
SK Zápy – FC Baník Ostrava
SK Uničov – FC Zlín
FC Vysočina Jihlava – FC Hradec Králové
FK Mladá Boleslav – 1. SK Prostějov
FC Sellier & Bellot Vlašim/ FC Slovan Velvary* – FK Pardubice
1. FC Slovácko – FK Dukla Praha
FK Viktoria Žižkov – SK Sigma Olomouc
SK Hanácká Slavia Kroměříž – SK Slavia Praha
MFK Vyškov – FK Teplice
SK Líšeň – AC Sparta Praha
SFC Opava – FC Zbrojovka Brno
SK Dynamo České Budějovice – MFK Chrudim

Reklama

Související témata:
  PSG - Dortmund dnes 21 : 00
20240507T21 : 00:00+0200
PSG vs. Dortmund
PSG vs. Dortmund
PSG
Dortmund
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.