Hlavní obsah

Alves nastřílel v nizozemské lize rekordních sedm gólů

AMSTERODAM

Ojedinělý střelecký výkon předvedl v nizozemské lize brazilský fotbalista Alfonso Alves, jenž dal sedm branek a rozhodující měrou se podílel na vítězství Heerenveenu nad Almelem 9:0. O jeden gól tak překonal rekord soutěže v počtu vstřelených branek v jednom utkání, o který se dosud dělili čtyři hráči včetně legend Marka van Bastena a Johana Cruyffa.

Článek

Alves mohl již po devatenácti minutách slavit hattrick, další čtyři branky přidal ve druhé půli v rozmezí osmi minut. O zbývající dvě branky se postaral Gerald Sibon.

Šestadvacetiletý Brazilec působí v Heerenveenu druhou sezónu a má famózní bilanci 41 branek v 33 zápasech. V minulé sezóně nasbíral 34 zásahů a těsně prohrál s Italem Franceskem Tottim z AS Řím souboj o Zlatou kopačku. Letos nastoupil teprve ke druhému utkání a střelecký účet si otevřel parádním způsobem.

Nizozemskou ligu vede Feyenoord, který zvítězil 1:0 na půdě Arnhemu a v čele tabulky vystřídal trápící se Ajax. Ten po vyřazení z Poháru UEFA pouze remizoval 2:2 na hřišti Sparty Rotterdam.

Nizozemí - 7. kolo:
Sparta Rotterdam - Ajax Amsterodam 2:2, Twente Enschede - Roda Kerkrade 0:1, Arnhem - Feyenoord Rotterdam 0:1, Alkmaar - Groningen 2:2, Heerenveen - Almelo 9:0.

Reklama

Související témata: