Hlavní obsah

Američané rozstříleli Barbados, Trinidad podlehl Bermudám

Američtí fotbalisté vstoupili do kvalifikace o světový šampionát 2010 ve velkém stylu, když osmi brankami rozstříleli Barbados. Zaváhal naopak další účastník předloňského šampionátu Trinidad a Tobago, jenž v domácím prostředí podlehl Bermudám 1:2 a značně si zkomplikoval situaci před odvetou.

Článek

Americkému kapitánovi Landonu Donovanovi se sice nelíbí formát kvalifikace, kdy se favorizované celky musí nejprve utkat v play-off s fotbalovými outsidery, po výhře 8:0 už ale může považovat odvetu za formalitu.

To Trinidad, jenž si odbyl v Německu premiéru na MS, bude muset dohánět jednobrankové manko. V prvním poločase dostal od bermudského střelce Johna Nusuma dva góly, na které dokázal pouze jednou odpovědět hráč Southamptonu Stern John. V dalších zápasech si klid před odvetami zajistily další favorizované výběry Jamajky, Kanady a Mexika.

Kvalifikace:
USA - Barbados 8:0 (3:0), Sv. Vincent a Grenadiny - Kanada 0:3 (0:2), Trinidad a Tobago - Bermudy 1:2 (1:2), Belize - Mexiko 0:2 (0:0), Panama - Salvador 1:0 (1:0), Haiti - Nizozemské Antily 0:0, Jamajka - Bahamy 7:0 (3:0).

Reklama

Související témata:
Barbados