Hlavní obsah

Americká hvězda Rapinoeová po sezoně skončí s fotbalem

Americká fotbalová hvězda Megan Rapinoeová ukončí po sezoně kariéru. Osmatřicetiletá záložnice to řekla novinářům krátce před mistrovstvím světa, které v letech 2015 a 2019 s národním týmem vyhrála. Navíc má ve sbírce stříbro z roku 2011 a také zlato a bronz z olympijských her.

Foto: Francisco Seco, ČTK/AP

Americká fotbalová hvěda Megan Rapinoeová ukončí po sezoně kariéru. Osmatřicetiletá záložnice to uvedla před MS, které v letech 2015 a 2019 vyhrála.

Článek

"Povedla se mi úžasná kariéra. Tahle hra mě zavedla do všech koutů světa a umožnila mi poznat spoustu skvělých lidí. Cítím neuvěřitelnou vděčnost, že jsem hrála tak dlouho a byla tak úspěšná. Byla jsem součástí generace hráček, které fotbal nepochybně změnily k lepšímu," uvedla Rapinoeová.

Mistrovství světa se bude hrát v Austrálii a na Novém Zélandu od 20. července do 20. srpna. Po něm ještě Rapinoeová dokončí sezonu v zámořské lize NWSL, v níž působí v Seattlu v týmu OL Reign.

V reprezentaci dosud odehrála 199 zápasů a dala 63 gólů. Na MS v roce 2019 se dělila s šesti brankami o první místo ve střelecké tabulce a byla vyhlášena nejlepší hráčkou turnaje.

Rapinoeová také vystupuje za práva homosexuálů či rovnost v odměňování mužů a žen. Loni obdržela od prezidenta Joea Bidena Prezidentskou medaili svobody.

Reklama

Související témata:
  2 : 4 Slovácko - Sparta 2 : 4 dohráno
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.