Hlavní obsah

Benzemovo masivní přivítání v Arábii: 60 tisíc diváků, zastínil Ronalda. Ukázal i Zlatý míč

Zatímco jedna kapitola skončila, něco nového naopak začalo. Poslední vítěz Zlatého míče Francouz Karim Benzema dal čtrnáctiletému angažmá ve španělském Realu Madrid definitivní sbohem. Nové kroky rodáka z Lyonu vedou do saúdskoarabského celku al-Ittihád, kde se jsou z příchodu ostříleného hráče štěstím bez sebe. Na stadionu King Abdullah Sports City ho totiž během oficiálního představení přivítalo 60 tisíc diváků, což je větší zájem, než kterého se před příchodem na Blízký východ dočkal hvězdný Cristiano Ronaldo (25 tisíc).

Foto: Stringer, Reuters

Karim Benezema se v Saúdské Arábii dočkal velkolepého přivítání.

Článek

Al-Ittihád prodal více než 56 tisíc vstupenek na Benzemovu prezentaci během několika hodin po oznámení prodeje. Ceny vstupenek do arény, která disponuje kapacitou 62 tisíc, přitom začínaly od pouhých devíti rijálů (přibližně 50 korun). A i když se nakonec stadion nepovedlo do posledního místa vyprodat, přesto se uskutečnilo něco velkolepého, na co arabský lid do té doby nebyl zvyklý.

Benzemovo přivítání během chvíle nabralo obrovských rozměrů. Saúdskoarabští pořadatelé pětatřicetiletému forvardovi nachystali ohňostroj, jehož součástí byly také tryskající plameny, které jedinečné atmosféře dodaly ještě větší šmrnc. Na zeleném pažitu byl navíc díky světlům vyobrazeny hráčovy iniciály „KB9". Diváci pohlcení tmou rovněž v ochozech rozsvítili své mobilní telefony a mohlo se jít na věc...

Poslední vítěz Zlatého míče si to v dresu nového chlebodárce za pořádného aplausu šest desítek tisíc diváků nakráčel k připravenému stupínku poblíž středového kruhu, kde natěšeným příznivcům řekl první slova. „Mám hlad, chci hrát a ukázat, co na hřišti ještě umím. A hlavně dostat klub tam, kde má být, a to úplně nahoře," sdělil. Následně z krabice, která byla připravena na pódiu, vytáhl Zlatý míč a diváci byli po jeho zvednutí nad hlavu jako u vytržení.

Benzema se tak stal druhým velkým jménem, které si to namířilo do saúdskoarabské nejvyšší soutěže. Znovu se tak v jedné soutěži střetne s bývalým spoluhráčem Cristianem Ronaldem, kterého před loňskou sezonou zlákala nabídka klubu an-Nasr. Francouzský kanonýr ale odmítá, že by hlavním důvodem přesunu na Blízký východ měly být peníze.

„Jsem muslim a je to muslimská země. Vždycky jsem tu chtěl žít. Je to místo, kde chci být. Doufám, že s novým klubem budu moci vyhrávat tituly," přeje si Benzema, který podepsal tříletou smlouvu, jenž mu zajistí 258 milionů liber (zhruba 6,9 miliardy korun). V týmu čerstvého mistra by se navíc mohl potkat i s někdejším (Benzema v roce 2022 ukončil reprezentační kariéru - pozn. red.) reprezentačním kolegou N'Golo Kantém, který je přestupu do Arábie rovněž blízko.

Benzema tak definitivně ukončil angažmá v Realu Madrid, kde dohromady strávil 14 sezon, během kterých získal 25 trofejí. V jeho dresu odehrál 647 zápasů a vstřelil 353 gólů.

Reklama

  4 : 2 Dortmund - Atlético 4 : 2 dohráno
20240416T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. Atlético
Dortmund vs. Atlético
Dortmund
Atlético
  1 : 4 Barcelona - PSG 1 : 4 dohráno
20240416T21 : 00:00+0200
Barcelona vs. PSG
Barcelona vs. PSG
Barcelona
PSG
  Manchester City - Real Madrid dnes 21 : 00
20240417T21 : 00:00+0200
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City
Real Madrid
  Bayern - Arsenal dnes 21 : 00
20240417T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Arsenal
Bayern vs. Arsenal
Bayern
Arsenal