Hlavní obsah

Bobby Charlton po letech prozradil, proč nemluví s bratrem

LONDÝN

Fotbalová legenda Bobby Charlton po letech prozradil, proč nemluví se svým bratrem a bývalým spoluhráčem z týmu anglických mistrů světa z roku 1966 Jackem. Devětašedesátiletý někdejší hráč Manchesteru United řekl, že ho šokoval sourozencův slovní útok na manželku Normu.

Článek

"Když jsem si to tehdy přečetl v novinách, bylo to odporné," řekl Charlton, nejlepší střelec v historii anglické reprezentace (49 branek) a Manchesteru United (198), při příležitosti uvedení své biografické knihy "Moje léta v United" do prodeje.

"Dodnes nechápu, proč to udělal. Když se potkáme, tak se sice pozdravíme, ale nemluvíme spolu a ani se nevídáme na Vánoce. Je mi líto, co se stalo, ale netrápím se tím. Oba jsme dospělí a jsem si jist, že ani on se kvůli tomu neužírá," dodal. Jack nemohl přijít bratrově ženě na jméno, když se pohádala s Charltonovic matkou.

Bobby Charlton také v rozhovoru deníku The Times přiznal, že se dodnes nevzpamatoval z letecké tragédie, při které v roce 1958 v Mnichově zemřelo osm jeho spoluhráčů z legendárního týmu Manchesteru United, přezdívaného "Busbyho děti". "Každý den na to myslím. Někdy, i když mám skvělou náladu, mě kvůli tomu přepadne opravdu velká deprese a smutek," prohlásil Charlton, poslední žijící člen slavného týmu.

Reklama

Související témata: