Hlavní obsah

Bomba pod břevno! Jurásek se v premiéře parádně trefil za Benfiku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiéra jako zvon! Fotbalový obránce David Jurásek šest dnů po přestupu ze Slavie vysekl v dresu Benfiky parádní gól. V nedělním přípravném duelu s Basilejí se trefil v závěru prvního poločasu levačkou parádně pod břevno, svojí brankou pečetil výhru portugalského giganta 3:0.

Foto: archiv Martina Kroba

David Jurásek (v červeném dresu) se svým agentem Martinem Krobem.

Článek

Ve svém prvním vystupení ukázal Jurásek, že Benfika udělala dobrý obchod, když za českého reprezentanta zaplatila Slavii 14 milionů eur (přibližně 330 milionů korun). Dvaadvacetiletý obránce dostal v nedělním zápase šanci od první minuty, krátce před pauzou přišla jeho velká chvíle.

Argentinský mistr světa, hvězdný záložník Ángel Di María, mu adresoval na zadní tyč jemný centr, Jurásek se do míče opřel levačkou. Brankář Basileje Hitz neměl nárok, balon se odrazil od břevna do sítě. Vzápětí od nových spoluhráčů sklízel Jurásek gratulace.

Ještě vydařenější premiéru za Benfiku měl Di María, který kromě asistence Juráskovi vstřelil vedoucí gól. Na 2:0 zvyšoval poté Ramos. Ve 41. minutě pak přišla nádherná chvíle Juráska. O přestávce jeho účinkování v zápase skončilo, kouč Benfiky vyslal do druhého poločasu novou jedenáctku.

Reklama