Hlavní obsah

Bosenští fotbalisté přípravný zápas v Rusku hrát nebudou

Bosenský fotbalový svaz odřekl plánovaný přípravný zápas národního týmu s ruskou reprezentací, který se měl hrát 19. listopadu v Petrohradu. Proti utkání se postavili někteří hráči v čele se zkušenými oporami Edinem Džekem a Miralemem Pjaničem, kteří odmítali do Ruska jet.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační fotografie.

Článek

Sborná nehraje oficiální zápasy už rok. FIFA a UEFA po invazi na Ukrajinu vyloučily ruské reprezentace ze svých soutěží.

Podle ruských médií by měli svěřenci trenéra Valerije Karpina absolvovat 17. listopadu přípravný zápas s výběrem Tádžikistánu v Dušanbe a zřejmě ještě jedno utkání.

Ruští fotbalisté hráli oficiální zápas naposledy loni v listopadu, kdy v kvalifikaci mistrovství světa podlehli ve Splitu domácímu Chorvatsku 0:1. V březnu měli nastoupit v play off proti Polsku, které postoupilo do další fáze bez boje.

Na konci září absolvoval Karpinův výběr první zápas od invaze s Kyrgyzstánem, nad kterým v Biškeku zvítězil 2:1. Ruský kouč nechal hrát v každém z poločasů jinou desítku hráčů, nevystřídal jen brankáře. V dresu sborné se po téměř třech letech objevil i bývalý útočník Liberce a Mladé Boleslavi Nikolaj Komličenko.

Reklama

Související témata: