Hlavní obsah

Brazilci obhájili trofej, ale Slavia se postarala o dramatické finále

Vrcholným finále tradičně ve vršovickém Ďolíčku uzavřel souboj Slavie s loňským nejlepším klubem světa Palmeiras letošní desátý CEE Cup fotbalistů do 19 let. A byla to skutečně parádní podívaná. Palmeiras naplnili pravidlo dvou vítězství v turnaji po sobě po Mladé Boleslavi, Györu, Spartě a Evertonu.

Foto: Svatopluk Samler

Fotbalisté brazilského celku Palmeiras přebírají trofej pro vítěze CEE Cupu fotbalistů do 19 let.

Článek

Slavia vzala zápas velmi svědomitě, překvapila zařazením starších a vzrostlejších hráčů, kteří se dosud v turnaji neobjevili. "Vzhledem k náročnému programu našich mužstev jsme měli takovou obměnu v plánu, i kdybychom hráli o horší umístění," vysvětloval trenér Milan Titěra. Výborně zahrál především urostlý stoper Ondřej Kričfaluši, v týmu byl jeden z dvojčat Pudilových Miloš, který už hrál i evropský pohár za áčko, nebo Erik Hunal, syn bývalého obránce Slavie i Teplic, skvěle zachytal gólman Filip Slavata.

V prvním poločase pak červenobílí téměř nepouštěli soupeře do rychlého zakončení, a když už – tak se střílející Wendell ocitl v postavení mimo hru a nepolapitelný Kauan Santos v závěru šanci neproměnil. Po přestávce dokonce pak poslal Daniel Toula český tým dokonce do vedení. Brazilci ještě zvýšili obrátky, Wendell už obešel i brankáře, ale z úhlu se ještě do branky netrefil. Další šanci měl Kauan Santos. Až poté, co se vrhnul do střely v šestnáctce Matěj Žitný a srazil ji rukou, Wendell z pokutového kopu vyrovnal. Slavia třikrát vystřídala, aby přinesla do hry čerstvé síly, jenže krátce nato nejlepší hráč celého turnaje Thalys bleskovou akcí otočil skóre a rozhodnul o vítězi. Brazilci pak přišli o střídajícího Cauého, který si v závěru při pádu nejspíš zlomil klíční kost.

"Byl to pro nás velmi složitý zápas, Slavia byla téměř ve všech parametrech hry na vysoké úrovni. Ale dokázali jsme obrátit skóre stejně jako proti Tigres a vyhráli jsme. Nejsou pro nás důležité individuální výkony, ale vítězství Palmeiras. Jsme hrdí, že se nám to znovu podařilo na takovém skvělém turnaji v Praze," řekl nadšený brazilský trenér Lucas Andrade. Jeho tým pokračuje na další evropskou štaci, turnaj v německém Oberndorfu, kde se utká s Hamburkem, Stuttgartem nebo Mönchengladbachem.

Foto: Svatopluk Samler

Fotbalisté Slavie se ve finále CEE Cupu střetli s brazilskými Palmeiras.

"Byli výborní, strašně rychlí, tomu se dalo těžko čelit. Ale dali jsme do toho všechno, moc jsme chtěli turnaj vyhrát, protože Slavii se to dosud nepovedlo," říkal smutně střelec gólu Daniel Toula. "Finále jsme odehráli důstojně, donutili jsme i Brazilce odkopnout míč na tribunu. Potrápili jsme je a to jsme rádi. Ale jejich rychlá hra, která vytvářela situace jeden na jednoho, které jim vyhovují, byla smrtící," dodal trenér Milan Titěra. "V takovém zápase potřebujete kromě výkonu na hranici možností i trochu štěstí a pak stoprocentně proměnit šance, když už se do nich dostanete. To se Slavii dařilo, jenom to nevydrželo až do konce," prohlásil ambasador turnaje David Holoubek, trenér reprezentačního týmu do 19 let.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články