Hlavní obsah

Buď Košťál a jeho někdejší souputníci 24 miliónů zaplatí, nebo půjdou před soud

Někdejší fotbalová generalita by mohla stanout před soudem. Tedy, pokud nebude ochotna uhradit škodu 24 miliónů korun, která za éry její strahovské vlády vznikla, což se ovšem zdá po některých výrocích bývalého místopředsedy, ale de facto prvního muže českého fotbalu Vlastimila Košťála prakticky vyloučené.

Článek

„Připravované žaloby považuji za absurdní,“ nechal se ostatně slyšet Vlastimil Košťál poté, co minulý týden předstoupil před disciplinární komisi ČMFS, aby se zpovídal z kauz národního stadionu, nevýhodného prodeje budovy v Kozí ulici v Praze i třeba smluv se společností JVM, jež si televizní produkční služby poskytované svazu účtovala dvakrát.

„Slušností ovšem je se o mimosoudní vyrovnání pokusit. I soud by to na nás požadoval,“ pravil Haškův místopředseda Jindřích Rajchl po středečním jednání výkonného výboru, i když ani on sám nevěří, že by Vlastimil Košťál, Pavel Mokrý, Jan Obst, Jan Kinda či Lukáš Tuček 24 milionů korun do svazové pokladny poukázali.

Buď zaplatíte, nebo půjdete k soudu, vzkázal Jindřich Rajchl Košťálovi a spol.   foto: Právo/Petr Horník

„V tom případě podají advokátní kanceláře žaloby a peníze budeme vymáhat soudní cestou,“ potvrdil Rajchl, že se někdejší strahovská generalita může ocitnout před soudem. V cause krajně nevýhodného prodeje domu v Kozí ulici v Praze 1 jde osm milionů korun, v případě projektu Národního stadionu o 6,4 milionu korun, společnost JVM pak svaz připravila o 390 tisíc eur.

„Pokud bychom nevěřili, že peníze dostaneme, do sporů bychom nešli. Právníci nás však ujistili, že se ve všech třech kauzách cítí natolik silní, aby miliony vymohli,“ je si jist druhý muž strahovského vedení Rajchl, i když Košťál z rakouských Alp a jeho někdejší souputníci žijící v tuzemsku se jeho víře určitě pobaveně usmívají.

„I já jeho výroky registroval, přesto jim výzvu k uhrazení vzniklých škod zašleme. Ostatně, valná hromada nás k tomu zavázala,“ uznává Rajchl, že dostat zmiňované peníze do strahovské pokladny zpátky bude moc těžké. Přesto věří, že možné to je...

„Výsledek žádného soudního sporu nelze samozřejmě odhadnout předem, naši právníci ale v úspěch věří,“ujišťoval.

Reklama

Související témata: