Hlavní obsah

Čech to nebude, Slováky by mohl trénovat Ital Calzona

Nástupcem Štefana Tarkoviče na lavičce slovenské fotbalové reprezentace by mohl být Ital Francesco Calzona. V úterý o tom informoval veřejnoprávní Rozhlas a televize Slovenska (RTVS).

Foto: Pavel Mikheyev, Reuters

Slovenská fotbalová reprezentace

Článek

Bratislava (od našeho zpravodaje) - V současnosti působí Calzona jako asistent trenéra Luciana Spallettiho v SSC Neapol. „Výkonný výbor Slovenského fotbalového svazu pověřil jeho prezidenta Jána Kováčika a viceprezidenta pro reprezentaci Karola Belaníka, aby zahájili jednání s Italem Francescem Calzonem," uvedl RTVS na sociální síti.

Třiapadesátiletého Calzonu měl vedení slovenského fotbalu doporučit Marek Hamšík, který v minulosti působil v SSC Neapol. Bývalý kapitán slovenské reprezentace před několika týdny ukončil reprezentační kariéru.

V souvislosti se slovenskou fotbalovou reprezentací se skloňovalo také jméno českého trenéra Ivana Haška. „Zatím jsem s ním nejednal. Pravdou je, že chceme zahraničního trenéra a Česko je také cizina," řekl Kováčik v červnu webu topky.sk. Tarkovič na lavičce skončil, když Slovensko prohrálo v Lize národů dvakrát s Kazachstánem, což šéfové fotbalu i fanoušci brali jako ostudu a potupu. Tarkovič usedl na lavičku národního týmu v říjnu 2020, kdy nahradil odvolaného českého trenéra Pavla Hapala.

Reklama

Související témata: