Hlavní obsah

Čeští fotbaloví brankáři Fryšták a Babka budou působit v Trenčíně

Trenčín

Slovenský klub AS Trenčín posílila dvojice českých brankářů Tomáš Fryšták a Matouš Babka. Podle informací klubu na oficiálních stránkách podepsali oba v šestém týmu uplynulé sezony nejvyšší soutěže krátkodobé smlouvy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Gólman Tomáš Fryšták bude od nové sezony oblékat dres Trenčína.

Článek

Třiatřicetiletý Fryšták působil 15 let v české lize, kde postupně chytal za Slovácko, České Budějovice nebo Bohemians 1905. V domácí nejvyšší soutěži si připsal 73 startů. Minulou sezonu působil na Slovensku v Senici, tam mu ale skončila smlouva.

"Kontaktovali mě z Trenčína, zda bych měl zájem přijít. Dorazil jsem tedy na dva tři dny, abych si zde osahal prostředí, a pak jsme se de facto hned domluvili," uvedl v představovací videonahrávce Fryšták. "Když jsem působil ve Slovácku, tak jsme s Trenčínem několikrát hráli. Je to podobný tým jako Slovácko. Klade se tu důraz na práci s mládeží, je tu mladý tým a perspektiva," doplnil Fryšták.

S tím souhlasil i devatenáctiletý Babka. Odchovanec Sparty působil minulý rok v dresu druholigového Vyšehradu. "O Trenčínu jsem se dozvěděl přes svého agenta, který mi říkal, jak zdejší klub funguje a jaký má potenciál. Byl jsem tu měsíc na zkoušku a pak jsme se domluvili, že tu budu pokračovat," dodal Babka.

Reklama

Související témata: