Hlavní obsah

Mexiko - Chile 0:7Chile deklasovalo Mexiko a v semifinále vyzve Kolumbii, Messi dorovnal argentinskou legendu

Aktualizováno

Fotbalisté Chile si ve čtvrtfinále Copa América s chutí zastříleli. Sedmi góly zničili Mexiko a postoupili do semifinále, kde vyzvou Kolumbii. Nejvíce se pod debakl podepsal útočník německého Hoffenheimu Eduardo Vargas, který vstřelil čtyři branky. Mezi nejlepší čtyři týmy turnaje se dostala také Argentina, jež porazila Venezuelu 4:1. Jednu branku vsítil i Lionel Messi, pro nějž to byla 54. reprezentační trefa, čímž vyrovnal nejlepšího střelce v argentinské fotbalové historii Gabriela Batistutu.

Foto: John Hefti, Reuters

Útočník Chile Eduardo Vargas (11) střílí gól do sítě Mexika.

Článek

"Mám radost, že jsem vyrovnal Batistutův rekord, ale v hlavě mám pohár pro vítěze Copy América. Jdeme správným směrem, zlepšujeme se a potřebujeme v tom pokračovat," řekl pětinásobný nejlepší fotbalista světa Messi, který na velké vítězství se seniorskou reprezentací stále čeká.

O postup do finále se Argentinci utkají v úterý v Houstonu s výběrem pořádajících USA, Chilané budou hrát v semifinále o den později v Chicagu s Kolumbií.

Messi nastoupil v sobotu poprvé na turnaji v základní sestavě a ke gólu přidal ještě dvě asistence. Na šampionátu se trefil už čtyřikrát a je v tabulce střelců druhý za Vargasem.

Mexiko přišlo o rekordní šňůru

Mexičtí fotbalisté šli do zápasu proti Chile s rekordní sérii 22 utkání bez porážky, ale sobotní duel se pro ně proměnil v noční můru. Demolici svěřenců Juana Carlose Osoria řídil především Vargas, jenž skóroval v 44., 52., 57. a 74. minutě.

"Každý ví, že jsme mistři a dneska jsme to dokázali," pochvaloval si Vargas. Mexický kouč Osorio se omluvil fanouškům svého mužstva, kterých byla mezi 70.000 diváků na stadionu v Santa Claře spousta. "Byla to ostuda. Ve fotbale se takovéhle neštěstí občas stane. Existují samozřejmě horší tragédie, ale co se týče sportu, byla to od nás hodně velká bída," řekl Osorio.

Na dva góly Vargasovi přihrál Alexis Sánchez a jednu branku přidal útočník Arsenalu sám. V reprezentaci má na kontě už 34 zásahů, čímž vyrovnal bilanci Ivána Zamorana na druhém místě historického pořadí. Na chilského rekordmana Marcela Salase ztrácí tři góly.

Copa América, fotbalové mistrovství Severní a Střední i Jižní Ameriky:
Čtvrtfinále:
Foxborough:
Argentina - Venezuela 4:1 (2:0)
Branky: 9. a 28. Higuaín, 60. Messi, 71. Lamela - 70. Rondón.
Santa Clara:
Mexiko - Chile 0:7 (0:2)
Branky: 44., 52., 57. a 74. Vargas, 16. a 87. Puch, 49. Sánchez.
Další program - semifinále (SELČ):
Středa 22. června:
03:00 USA - Argentina.
Čtvrtek 23. června:
02:00 Kolumbie - Chile.

Reklama

Související témata: