Hlavní obsah

Chlapi, palte jako Marta! Fotbalová lahůdka má nečekaného exekutora

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čert vem konečnou tabulku skupiny, v níž její tým skončil bez zisku bodu poslední. Marta Coxová vystřihla na mistrovství světa fotbalistek v Austrálii a na Novém Zélandu lahůdkový gól, který obletí zeměkouli. Šlo o vůbec první branku Panamy na turnaji a v 69. sekundě zároveň o vůbec nejrychlejší trefu na šampionátu. Panama nakonec podlehla Francii divokým skóre 3:6.

Foto: Mark Baker, ČTK/AP

Pozor, už tam letí! Parádní přímý kop panamské Marty Coxové ze zadního pohledu.

Článek

Jen se pánové podívejte, jak to ženská umí. Kapitánka Panamy se hned ve 2. minutě chopila přímého kopu a z velké vzdálenosti vyslala střelu přesně do šibenice!

„Zakruťte to jako Marta Coxová!" tleskají jí na sociálních sítích.

„Nejrychlejší gól šampionátu po pouhých 69 sekundách. A také vůbec první gól Panamy na mistrovství světa žen. Není žádný lepší způsob, jak to udělat," chrlí se éterem chvála.

Panama nakonec lídrovi skupiny F podlehla 3:6. Spolu s první Francií senzačně postupuje Jamajka, která odsunula až na třetí příčku Brazílii. Kanárkům v sukních nepomohla ani šestinásobná nejlepší fotbalistka světa Marta. Na svém šestém a nejspíš posledním šampionátu byla poprvé v základní sestavě, ale rekordní sbírku 17 gólů na MS nerozšířila.

Svět momentálně obdivuje jinou Martu, Coxovou.

Reklama

Související témata: